Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Drömmen om Hussain

I Bihar al Anwar, av Allama al Majlisi, volym 44, sida 293-296 kan man läsa:

Allama Majlisi upptäckte i berättelser en berättelse förmedlad av al Sayyid al Hussain som sade:

Jag befann mig i Mashad, nära Imam al Ridhas a.s grav, med några troende (shiiter). På Ashuradagen, började en av oss att läsa Imam al Hussains a.s maqtal (berättelsen om hans död) och medan han läste detta, så läste han ett citat (hadith) av Imam al Baqir a.s som ljöd:

”Den vars ögon tåras över Imam al Hussains a.s tragedi, även tåren är lika liten som en myggas vingar, kommer Allah rensa bort den personens alla synder, även om de är hela oceanens skum.”

Bland oss befann sig en okunnig (jahil) som hävdade att han hade kunskap, men han hade ingen. Han sa, detta är ingen sann berättelse och logiken accepterar inte det. Vi diskuterade med varandra länge, tills vi lämnade mötet (majlis) och denna man stod fast vid att hadithen är falsk.

Denna person, sov denna natt och drömde att han såg domedagen. Han såg att alla ställdes upp i rader och att alla var på olika nivåer och att vågarna togs fram. Han såg Serat (vägen) och domarna alla i order, och dådens bok framtagen (allt man gjort) och han såg hur elden började koka och hur himlarna dekorerade sig. Eldens värme började komma till honom och han började känna av en otrolig törst och han bad om vatten men kunde inte hitta vatten.

Han började titta till vänster och höger och han såg en damm. Han sa till sig själv att det måste vara Al Kawthar dammen, som bestod av vatten, kallare än is och som var svalkande och skön att dricka.

Han såg bredvid dammen två men, med en dam, och denna dams ansikte sken upp så ljust på all skapelse. De bar alla svart och de grät och var sorgsna så han frågade, vilka är dessa personer?

Någon svarade honom, detta är Muhammed al Mustafa och Ali al Murtadha och det där är den dygdiga och rena Fatima al Zahra a.s. Så han undrade varför de var klädda i svart och varför var de ledsna och grät?

Någon besvarade honom, är inte det här Ashura dagen? Dagen då Imam al Hussain a.s mördades på? De är ledsna pga denna dag.

Så han kom närmare till Fatima a.s och sa till henne och Profetens dotter, jag är törstig. Hon sneglade på honom och i ögonvrån svarade hon honom:

”Du är den som ogillade att folk grät över min älskade sons tragedi, min ögonsten, mitt hjärta, och mitt liv, al Hussain. Han som mördades orättvist medan han var förtryckt? Må Allah förbanna hans förtryckare, hans mördare och dem som avhöll honom från att dricka vatten.

Han berättar sen att han vaknade upp från sin sömn och kände stor panik och började försöka få förlåtelse från Allah. Han tog sig till sina vänner och berättade händelsen för dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *