Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Abu Talib – Lögnen om att han var kafir

Denna hadith hävdar att Surat al Tawbah uppenbarades innan Abu Talibs död. Men Abu Talib (a.s) dog i Mecka INNAN Hijrah (Proftens saw flytt till Medina) medan Surat al Tawbah uppenbarades i sin helhet 10 år senare kort innan Profetens (saw) död.

Al Mussayib (den som förmedlade denna hadith) konverterade under eller efter öppnandet av Mecka, när Muslimerna tog över staden, men han hävdar att han var där under Bayaat al Ridwhan, som skedde flera år före öppnandet av Mecka. Så han är en lögnare. Enligt sunni hadither så uppenbarades Surat al Tawbah på en gång, men enligt denna hadith från Bukhari, så uppenbarades en ayah för sig självt. Här är denna hadith som bevisar att hela suran uppenbarades på en gång:

Sahih Muslim Kitab Al-Fara’id hadith 4239:

Ishaq b.  Ibrahim al Hanzhali förmedlade till oss, Isa, och han är son till Yunas, informerade oss, förmedlade till oss Zakariyya, från Abi Ishaq, från Baraa, att den sista Suran som uppenbarades i sin helhet (på en gång) var Surat al Tawbah och att den sista uppenbarade versen (ayah) var ayat al Kalah.

Narrated to us Ishaq b. Ibrahim Al-Hanzhali, informed us ’Isa – and he is the son of Yunas, narrated to us Zakariyya, from Abi Ishaq, from Bara’ that the last surah revealed in collectively (or in one go) was Surat Al-Tawbah, and that the last ayah revealed was ayat al-kalah

حَدَّثَنَا إِسْحَاقُ بْنُ إِبْرَاهِيمَ الْحَنْظَلِيُّ، أَخْبَرَنَا عِيسَى، – وَهُوَ ابْنُ يُونُسَ – حَدَّثَنَا زَكَرِيَّاءُ، عَنْ أَبِي إِسْحَاقَ، عَنِ الْبَرَاءِ، أَنَّ آخِرَ، سُورَةٍ أُنْزِلَتْ تَامَّةً سُورَةُ التَّوْبَةِ وَأَنَّ آخِرَ آيَةٍ أُنْزِلَتْ آيَةُ الْكَلاَلَةِ .

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.