Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Shaitan är övermannad.

Shaitan är övermannad.

En man vaknade upp till Fajr bönen och skulle bege sig till moskén, han tog på sig, gjorde wudhu och var på väg dit. På väg till moskén, fll mannen och hans kläder blev smutsiga, han ställde sig upp, borstade av sig och begav sig hem igen. Hemma, bytte han kläder, gjorde sin wudhu och var på väg mot moskén igen. På väg till moskén, föll han återigen, på samma plats. Han gick upp igen, borstade av sig och gick hem igen. Hemma gjorde han samma procedur igen, bytte sina kläder, gjorde wudhu och begav sig återigen mot moskén.

På sin väg till moskén, mötte han en man med en lampa, han frågade mannen efter sin identitet och mannen svarade:

”Jag såg dig falla två gånger, på din väg till moskén, så jag tog med mig en lampa för att lysa upp din väg.”

Mannen tackade honom innerligt och de var på väg till moskén, när de kom till moskén, så stannade mannen med lampan upp och den första mannen sa åt honom att följa med till Fajr bönen, den andre mannen vägrade.

Då frågade mannen sin vägvisare, om varför han inte ville följa med och be? Mannen med lampan svarade då: ”Jag är Satan”.

Mannen chockades av svaret, Satan fortsatte förklara:

”Jag såg dig på din väg till Masjid (moskén) och det var jag som fick dig att falla, när du kom hem och rengjorde dig ren, så tog Allah bort alla dina synder. Jag fick dig att falla en andra gång, och även då, gav du inte upp utan och stannade hemma utan föredrog att bege dig ut igen för att gå till moskén. På grund av detta, förlät Allah synderna hos alla dem i ditt hushåll. Jag var rädd att om jag fick dig att falla en gång till, då skulle Allah kanske förlåta synderna hos alla som bor i din by, så jag såg till att du nådde moskén i säkerhet.”

Så låt inte Satan tjäna på sitt agerande, fortsätt göra det goda som du hade planerat göra för man vet aldrig hur mycket ajr, belöning du får för det, även om du har många strapatser och svårigheter att bemöta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.