Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Inga Onda tankar

Anas sade, vi satt med Profeten saw, när han sade:

”En man, som är lovad Paradiset, kommer att anlända snart.”

Strax därefter, kom en följeslagare, med sina skor i ena handen och wudhu vattnet, droppandes från hans skägg. När mötet i moskén avslutades, följde Abdullah bin Amr ibn al Aas, denne man (hans motiv var att förstå varför denna person lovats paradiset). Abdullah sa till mannen att han lovat sig själv, att inte gå hem på 3 dagar, fanns det möjlighet att du tog hand om mig under den tiden? Följeslagaren gick med på det.

Abdullah ibn Amr, stannade med mannen i 3 dagar, men lade inte märke till nåt speciellt i mannens rutiner, han gjorde inget extra, ingen extra bön eller dua heller. Dock märkte jag av att när följeslagaren skulle gå till sängs, så brukade han läsa någon slags dhikr, sedan sova till fajr, och under dessa 3 dagar, märkte jag inte av något negativt från mannen frutom goda ord.

Abdullah bin Amr sade:

”Efter 3 nätter, såg jag inget speciellt med mannens handlingar, jag talade med honom och förklarade varför jag hade sovit över hos honom och undrade hur han kunde lovats paradiset, när han inte gjorde nåt speciellt.”

Mannen svarade, jag gör inget annat än det du såg, jag accepterade detta och skulle just lämna mannen, då skrek han ut, oh juste! Det finns något. Jag har inget ont i mig mot någon. Jag är inte avundsjuk på något Allah välsignad någon annan med. Då svarade Abdullah att det var just därför som han hade uppnått en så hög status.

Vi ser oss om efter det där extra, för att nå success, när lösningen är så banalt och så basic..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.