Press "Enter" to skip to content

Muqaddas Aredebelis möte med Mehdin a.s

Muqaddas Aredebelis möte med Mehdin a.s

Muqaddas Aredebeli var en storartig lärd. Det sägs om honom att när han än mötte ett svårt problem han inte kunde lösa, så brukade han gå till Imam Alis a.s grav och presentera problemet för Amir al Mumineen, Imamen gav alltid ett svar på problemet.

En student till Allama Ardebeli observerade sin lärare på nära håll:

“Det var nära midnatt, när tröttheten över att studera, fick mig att gå runt på gården till Imam Ali a.s gravmonument. Natten var ljus, och alla dörrar till själva graven stängdes då såg jag en man som gick mot Imam Alis a.s grav.För en stund, tänkte jag för mig själv, att det var en tjuv, där för att stjäla något. Jag följde efter honom men när han kom till huvudporten, förvånades jag av att den slungades upp för honom och hänglåset låstes upp av sig själv och mannen gick in till Amir al Mumineens a.s, grav, på ett storslaget sätt.

Han stod där och hälsade Imam Ali a.s, och han fick en hälsning tillbaka och började ett samtal. När samtalet slutade, lämnade han graven och gick mot moskén i Kufa. Jag följde efter, för att förstå mysteriet. När han nådde moskén i Kufa, gick han till Mihrab (platsen där Imamen står och ber) och började tala med någon i en låg röst. När samtalet slutade, kom han ut från moskén och började gå tillbaka mot Najaf al Ashraf. Det var nästan gryning, när han var nära porten till staden.

Plötsligt kände jag att jag behövde nysa, och även då jag med alla medel försökte undertrycka det, kunde jag inte stoppa det. Mannen som jag följde, vände sig om och kom mot mig. På nära håll såg jag att det var min hedervärde lärare, den storslagne lärde, Ayatollah Muqaddas e Ardebeli.

Efter att jag gav min hälsning till honom, sade jag:

“Från den tiden att du gick in till den heliga graven, tills nu, har jag följt efter dig, jag ber dig, berätta för mig, vem talade du med vid Imam Ali a.s grav och i moskén i Kufa?”

Muqaddas Ardebeli fick mig att lova att inte berätta nåt under hans livstid, om det han skulle berätta för mig. Sedan fortsatte han med att närsom han hittade ett problem, han inte kunde lösa, gällande de islamiska lagarna, så gick han och presenterade problemet till Imam Ali ibn Abi Talib a.s och han fick svaret från Imamen. Förra natten, skickade Imam Ali a.s mig till att ta kontakt med Sahib al Zaman, Imam Mehdi a.s och sade: “Min son, Mehdin a.s, är vid al Kufa moskén, han är din tids Imam, gå till honom och fråga om en lösning för ditt problem.”

Jag följde Imamens a.s, order och jag gick till Kufa moskén och fann Imam Mehdi a.s ståendes vid al Mihrab, jag presenterade mitt problem och fick en lösning.

Källa:
(Al-Anwaar un-Nomaniya, Vol. 2, pg. 303)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *