Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Möte med Imam Mehdi a.s

Av Ahmed Hussein

Här kommer en liten historia. Va en man som bodde bara några meter från Imam Husseins begravnings plats. Mannen hade aldrig varit i skolan pga sin fattiga familj och jobbade med sin far i imam Husseins 7athra (området runt imam Hussein, där folk ber). Mannen växte och gifte sig med en kvinna som fick veta av läkarna kommer aldrig kunna ha barn. Efter att kvinnan nästan givit upp all hopp kom hon att träffa en sheikh som berättade att det finns ett sätt hon kan få sin önskan och det var genom att be det från Imam Mahdi AS. Kvinnan frågade om det fanns ett sätt att träffa Imamen, sheikhen berättade att han läst någonstans att om man är en troende och tvättade 3atbat el bayt (den delen precis framför ens hus) i 40 dagar i sträck innan Fajer bönen så kan man träffa Imamen. Utan att tänka på att detta låter löjligt och utan annat hopp bestämde kvinnan sig för att göra det med all tro om att det skulle ske.
I flera år gjorde kvinnan detta, men fick aldrig ihop det till 40 dagar. Missade någon dag här eller där, antigen försov sig eller var ute på besök hos någon. Men en dag, då kvinnan var vid sin 42 års ålder och nästan givit upp hoppet, var hon uppe tidigt om morgonen och var vid dörren kom en man. Hon som vanligt gick in till huset och stod bakom dörren. Den vitklädda mannen hälsade på kvinnan och bad om en skål med vatten. Kvinnan gick och kom tillbaka med en skål vatten. Mannen drack en liten skvatt och gav tillbaka vattnet och sa ”Drick du halva vattnet och ge den andra halvan till Mohammed Ali(namnet på hennes man)”. Efter att hon tagit vattnet och gått ett par steg upptäckte kvinnan att detta var den 40e dagen för första gången och sprang tillbaka till dörren, men kunde inte hitta mannen.
Bara ett par månader mådde kvinnan dåligt och var hos läkaren och fick veta att hon är gravid. Mohammed Ali blev en av dem mest kända i karbala för sin fina handstil.

Historien låter kanske lite overklig. Men Mohammed Ali är min morfar och kvinnan är min mormor och deras enda dotter är min mamma.

3 kommentarer

  1. jag jag 01 juli 2014

    din lilla skit kalla inte barzani för råtta… du kommer o se vad som händer senast november 2014,, en kurdisk stat som barzani kommer att utropa …. så dra in i din lila hål..

  2. Bahlool 01 juli 2014

    hahah 1 lär dig snacka 2 du talar inte med din mamma, så visa respekt din åsneälskande hedersmördande bergsturk

  3. Bahlool 01 juli 2014

    som vanligt vågar inte dessa småapor visa sina rätta jag, eller sina rätta namn eller sina rätta emails…men så är det när man är feg 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *