Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ammar bin Yassir

Ammar bin Yassir

Jag har tyvärr inte hunnit skriva om denna storaslagna vän till Profeten (saw) och till Imam Ali a.s men här kommer lite ur minnet och jag hoppas ni har tålamod med en gamlings senila minne.
Ammar bin Yassir var en av de först att konvertera till Islam. Hans Mor och Far, var de första martyrerna. De torterades till döds inför hans ögon, och han blev så rädd, att han avsade sig Islam och menade att han återgick till att tillbe avgudarna.
När han då kom tillbaka till Profeten (saw) sa han, jag blev rädd och bytte tillbaka tron, då fick Profeten (saw) en vers från Allah som frikände Ammar bin Yassir (det är därför vi har konceptet av Taqqiya i shia islam)

När Islam segrade, så förutspåddes att Ammar en dag kommer mördas av en grupp, som lämnat Islam, efter att han kallat dem till paradiset och de kallade honom till helvetet. Han skulle den dagen då dricka youghurt.
Tiden gick, Profeten (saw) dog och Ammar blev en av ”shiiterna” han var en av Alis a.s närmaste vänner. En dag under Uthmans styre, blev Uthman så sur på hnom att han knäckte hans revben, för att Ammar sa, att Uthman satt på en stol som inte tillhörde honom utan var Alis a.s

När Ali a.s blev Kalif, var Ammar runt 93 år gammal, en gammal man och ändå lojal till Ahlul Bayt a.s han motstod det förtyrck och den förföljelse som shiiterna fick uppleva redan då. När Aisha startade sin fitna och började sprida kaos i det islamiska riket, så var det fåtal som ville ställa upp för den rättmätiga Kalifen Ali, den sanna Imamen, Amir al Mumineen.

Så Ammar och al Hassan a.s, red till Kufa och uppmanade folk att stödjda sin mästare, men folk kände det tungt att slåss mot Profetens (saw) fru Aisha. Hon hade gått runt och skrikit ut att hon var Profetens fru och därmed hade rätt att bli lydd och att folk skulle stödja henne. En sak som Ammar då sa, är något som vi alla måste tänka på:
Han sa ja visst hon är Profetens (saw) fru, men ska ni välja henne ELLER SKA NI VÄLJA PARADISET?

Frågan gäller än idag, ska vi välja människor, pga deras namn eller ska vi välja sanningen, paradiset, Ahlul Bayt a.s och Koranen? Tusentals förstod då, att de skulle välja Allah och Ahlul Bayt a.s och valde då att gå man ur huse för att stå på Alis och rättvisans sida mot Aisha och hennes upprorsarme. Segern var Alis a.s och när Aishas kamel kapades benen på, förlorade hon även slaget, efter att tiotusentals valde helvetet och döden för hennes skull.

Sedan kom Muawiya, må Allahs förbannelse vara över honom och hans äckliga familj. Från hans far till hans mor till hans barn, var de alla motståndare till Islam, Allah och Ahlul Bayt a.s

I slaget vid Siffin, så stod Ammar, 93 år gammal på Alis sida, vilken man..vilken hjälte..vilken sann följeslagare.
Dammet virvlade upp..Amr ibn al Aas visade sin bakdel när han i det kaoset mötte ingen annan än Ali a.s, Imamen blev så äcklad av denna person att han vände bort sin blick..sådana var fienderna, äckliga och låga. Allt gör dem för att rädda sina liv.

Ammar bad om något att dricka då sanden kom in i halsen och då fick han Yoghurt, och då mindes han sin älskade Profets (saw) ord. Ammar kommer bli mördad av en grupp som lämnade islam…och han log och sa snart är jag hos min älskade vän, Profeten (saw). kort därefter mördades han. Det bisarra i sammanhanget var att alla kände till hadithen och den som förmedlade hadithen, var samma person som slog ihjäl ammar..Så mannen som gav oss denna hadith var den man som var på sidan som mördade Ammar bin yassir. Det blev kaotiskt i Muawiyas läger, alla kände till hadithen men då sa Muawiya, lurig som vanligt, det var inte jag som tog Ammar till slagfältet utan Ali, och därmed är det Alis fel att Ammar dog…

Än en gång, lurades idioterna av lögnaren, lurendrejaren och den falske Muawiya. En av tidernas största sahabas, en av de största krigarna, en av de sannaaste muslimerna en av dem som offrade familjen, och livet, han dog som sina föräldrar, som Martyr, i Islams namn…

Må allah förbanna Ammars mördare, och Må Allah förbanna Ammars fiender och må Allah förbanna Ammars fienders älskare. Sådana är de sanna shiiterna, vi ska se som våra företrädare och idoler…Ammar bin Yassir

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.