Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Imam al-Hadi (as) och lögnerskan

Imam al-Hadi (as) och lögnerskan

En dag trädde en kvinna fram som påstod att hon var Sayida Zaynab al-Kubra (as) dotterdotter till Profeten Muhammad (saw). För att se om denna kvinna talade sanning så kallade den Abbasidiska kalifen på de äldre männen från Quraish och av släktet från Abi Talib. Alla männen belyste kalifen om Sayida Zaynabs dödsdatum och när kalifen ställde kvinnan till svars anklagade hon männen för lögn och svor att hon har varit undangömd och ingen har känt till hennes liv eller död.

Eftersom männen inte kunde motbevisa kvinnans påstående kallades Imam al-Hadi (as) in för hjälp. När Imam al-Hadi (as) fick höra detta påstående sade han:

– Köttet av Fatimas (as) barn är förbjudet för lejon, ta ner henne till lejonen och om hon är Fatimas (as) dotter förblir hon oskadd.

När kvinnan tillfrågades så sade hon att Han (as) ville hennes död, då svarade imamen (as) om att här inne finns det ett flertal som påstår sig vara ättlingar till Fatima (as), så ta ner någon av de. Många av de närvarande blev upprörda och flera av de sa att Imamen (as) kan själv göra det istället, Kalifen besvarade deras önskemål och bad Imam al-Hadi (as) att låta sig ledas ner till lejonen. I buren satt det 6 lejon och när Imam al-Hadi (as) gick ner och satte sig mitt bland de vilda djuren började lejonen komma fram till honom, Imamen (as) strök dessa djur på huvudet och en efter en gick lydigt och satte sig intill honom (as).

När Kalifen såg detta var han snabb nog att ta Imam al-Hadi ur buren för rädslan att denna nyhet skulle sprida sig.

När Imamen (as) ställde sig upp för att gå ut ur buren började de vilda djuren stryka sig mot hans kläder, och med tecken från honom (as) gick de tillbaka till sina platser. När han (as) kom ut ur buren sade han; “De som påstår sig vara barn till Fatima (as) kan gå och sätta sig på min plats bland lejonen.” Kvinnan var snabb nog att bekänna sina lögner och erkänna sitt riktiga namn och sanna släktskap.

Tack Tamadher

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *