Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Islam bakom terrorn?

Suicide bomber hits Pakistan church, 52 dead – Alarabiya.net English | Front Page.

På några få dagar, skedde flera terrordåd, alla i Islams namn. En kyrka i Pakistan, anfölls av en självmordsbombare, som tog över 70 fattiga kristna med sig in i döden, dådet hade begåtts av en grupp i Pakistan, som i många år mördat shiamuslimer, och kommit undan med det. Nu var offren fattiga kristna, som tillhör en mycket liten minoritet.

Inte nog med att de får lida av fattigdom och att de tillhör en minoritet, nu får de utstå att bli mördade och förlora kära och nära.

Dagen innan hade man anfallit en sunni moské, även där låg Talibanstödda grupper bakom. De menar att om man inte följer deras sjuka religion, då är man ingen sann muslim och då gäller det att mördas.

Dagen efter, anföll självmordsbombare en begravning i den stora shiitiska stadsdelen Sadr City, i Bagdad, Irak. Shiiterna tillhör majoriteten i landet, men får ofta se sig som offer för attacker i landet, begångna av Wahabitiska takfiri grupper, som ofta får stöd av vanliga sunnis, som känner sig illa behandlade i landet. Sunniterna innehade största makten i landet under Saddams styre men nu har majoriteten, shiiterna, tagit kontroll över maktapparaten.

Dagen efter, anfaller al Shabaab terrorister, ett köpcentrum i Kenya; al Shabaab är en terroristorganisation, som öppet stöds och stödjer al Qaidah. De är från Somalia, men har på senare år anfallit Kenyanska intressen för att de anser att Kenya stött regeringen i Somalia. Även denna grupp, är en Takfiri wahabitisk grupp.

Attentaten har pågått i många år, men istället för att minska, så har de ökat, är det islam som ligger bakom? Eller är det kanske en ideologi, skapad i Saudiarabien, stödd av Saudiarabien, som spär på hatet och misären? Eftersom de kallar sig för sunnis, så missar många att de inte är sunnis men wahabiter/salafiter. Deras åsikt är att om du inte följer dem, så är du utanför islam, även om det är små saker du skiljer dig i.

Dagligen ser jag attacker i Irak, och dagligen mördas 30 tal människor och uppåt. Till största delen är det just wahabiterna som ligger bakom dessa attacker, med hjälp av pengar från Gulfstaterna, särskilt Qatar och Saudiarabien, samma stater som stödjer Nosratfronten i Syrien, ännu en Al Qaidahaffilierad organisation, som mördar för att sprida sin förvrängda religion. Vi i väst stödjer dessa terrordåd i form av stöd till de länder som står bakom dem och i form av att vi baktalar och sprider propaganda mot de stater som står emot dess terror.

 

En kommentar

  1. håkan 30 september 2013

    Sunni muslimer vill ha världsherravälde. Shia muslimer verkar ha en högre medvetenhet och moral.Det enda problemet med dem är regimen i Iran och möjligtvis regimen i Syrien. Om situationen tillåts stabiliseras i Libanon förlorar Hizbollah sin makt annars blir det etnisk rensning av sunni muslimer och då ligger kristna och shiamuslimer risigt till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *