Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Imam al Hadi a.s tar hand om de bedrövade

Imam al Hadi a.s tar hand om de bedrövade

En gång kom Younas Naqqash till Imamen a.s, han såg rädd ut och skakade. Han sa till Imamen a.s: ”Oh Profetens saw, son, en av det Abbassidiska kalifatets ämbetsmän har gett mig en pärla att gravera in ett mönster på. Medan jag jobbade med pärlan, så gick den itu i två delar. Imorgon skulle jag ha varit klar med pärlan och de skulle hämta upp den. Ifall han får reda på vad som hänt, kommer han mörda mig.”

Imam al Hadi a.s sänkte sitt huvud, sedan lyfte han upp det och sa: ”Jag bad för dig, var säker, inget ont kommer drabba dig, istället kommer det som hänt, göra dig gott istället.”

Nästa dag gick Younas Naqqash med släpande steg mot tjänstemannens hus, anförd av ämbetsmannens soldater. Kort därpå kom ämbetsmannen och sa: ”Oh Naqqash, vi kom överens om att du skulle gravera in ett mönster på pärlan, men två av mina döttrar har börjat bråka om denna pärla, om det är möjligt, så skulle jag uppskatta om du kunde dela pärlan i två delar, och gravera in mönstret på var och en av dem. Jag kommer belöna dig rikligt.” Younas Naqqash sa, låt mig tänka på saken.

Han lämnade ämbetsmannen och kunde inte hålla sig, nästan sprang mot Imam Hadis a.s hus, och tackade Imamen omåttligt.

Moral:

Spelar ingen roll vilka problem du är i, lita på Allah och be Honom om hjälp, för Han kan göra det omöjliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *