Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Imam Ali Hadi a.s

Imam al Hadi a.s

Imam al Hadi a.s blev Imam vid ung ålder, han var 7 eller 8 år gammal. Hans far var Imam al Jawad (a.s). Hans mor är man osäker på namnet, men de främsta källorna har angett: Sumana al Maghribiya, Maria al Qubtiya, Yadash eller Haweet. Imam al Hadi (a.s) föddes i Medina år 212 Hijra. Imamen var mörk till skinnet och hade mörka ögon. Folk samlades till honom och detta fick upp ögonen för Ahlul Bayts a.s fiender. För att försvaga al Hadi a.s, försökte kaliferna hitta någon som var den mest kunniga i hela riket och samtidigt en fiende till Ahlul Bayt a.s. Man hade tänkt sig sätta al Hadi a.s som elev hos denna ”lärd” för att få honom på avvägar och för att hålla honom borta från folkets ögon.

Ubaydullah Junaydi hittades, en känd lärd från Irak och stor fiende till Ahlul Bayt a.s. Ubaydullah tog vår 10:de imam under sin mantel och lät ingen shia besöka honom. Därmed kunde shiiterna inte få tillgång till vägledning. Efter en tid kom en person till Ubaydullah och frågade honom: ”Hur går det för den Hashimitiska slaven” Ubaydullah, känd för sitt hat mot Ahlul Bayt a.s, blev ilsken och skrek ut: ”Kalla inte honom för Hashemitisk slav, för han är ingen slav, men ledare för Banu Hashim. Jag svär vid Allah, även då han är ung, är han mera kunnig än jag. Folk tror att det är jag som lär upp honom, men sanningen är den att det är han som lär upp mig. Jag svär vid Allah! Han är inte bara en Hafiz (kan Koranen utantill) av den heliga Koranen, men besitter även dess kunskaper. För att vara rak på sak, han är den bäste av de bästa på hela jorden.”

Moral:
Imamerna a.s är de ultimativa i kunskap. De kan svara på alla frågor som ställs till dem. Vilken ålder du är spelar ingen roll, men vilken kunskap du besitter gör. Folk behandlar dig som ett barn, tills du motbevisar dem med ditt kunnande och med din goda uppfostran.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *