Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Det du ger får du 20 gånger tillbaka

Det fanns en fattig man, som sydde ett klädesplagg, och han fick sålt det. För klädesplagget, fick han en dirham. När han var på väg hem till sin fru, så mötte han på två män som bråkade och slogs med varandra. Mannen frågade vad anledningen var, så sa de det var att de bråkade om en dirhim. Mannen ville skapa fred, så han gav dem sin enda dirhim. Sedan gick han hem till sin fru. Hans fru fick höra berättelsen, och hon var en lika god och snäll fru som mannen ifråga, så hon blev inte sur på honom, dock var de fattiga och hungriga, så hon samlade ihop lite klädesplagg, och gav dem till sin man så han kunde gå iväg igen och sälja dem.

Mannen gjorde så, han gick till marknaden, ställde sig där men ingen ville köpa hans kläder. När det blev sent, så gick han hem, på tillbaka vägen, mötte han på en fiskare, som hade en fisk som han inte kunde få sålt. De kom överens om att byta med varandra. Mannen tog fisken till sin fru, som blev glad, hon började rensa fisken och hittade en pärla i den.

Mannen tog pärlan till en vän, som var i pärlbranschen, han värderade det och sa, du kan få 40 000 dirhim för denna pärla, men den är värd mera, vill du ha mera? Mannen sa ja, då sa pärlhandlaren, gå till den här adressen där hittar du en större pärlförsäljare, än jag han kommer ge dig ett högre pris. Mannen gjorde så, han gick till den större pärlhandlaren, han värderade pärlan och sa, jag har bara råd att ge dig 80 000 dirhim, men om du vill få ett högre pris, gå till min vän, som är störst på att sälja pärlor.

Mannen gjorde så, hamnade hos den störste pärlhandlaren i staden, han var beredd att ge honom 120 000 dirhim och sa det är vad denna pärla är värd. Mannen fick ta 12 säckar med dirhims med sig hem.

Varje säck, hade 10 000 dirhims i sig. Just när han kom till sitt hus, hittade han en fattig tiggare utanför, som bad om hjälp. Mannen tog honom med sig in och berättade sin berättelse, och gav den tiggande mannen 6 säckar av dirhims. Mannen blev glad och gick iväg.

En stund senare, kom tiggaren tillbaka och sa, jag är ingen tiggare, men en av Allahs änglar. Pga att du gav bort en enda dirhim, så ville Allah belöna dig med 20 gånger så mycket. Du fick denna belöning med pärlan och 19 är kvar. Moral av berättelsen är, det du ger, leder till större välgång för dig i framtiden. Det du skänker bort, leder till att Allah skänker dig många gånger fler saker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *