Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Neka Allah men Allah nekar inte dig

Profeten Abraham a.s gillade att äta med sällskap, hellre än ensam. Ifall det fanns någon behövande, så kunde han få båda lite mat och lite vägledning av Abraham a.s. Enligt en hadith, så satt Abraham en dag och skulle äta, när en äldre herre kom dit. Abraham erbjöd honom lite av maten. Mannen satte sig ned, och just när han skulle börja äta, märkte Abraham a.s att mannen inte hade sagt Bismillah. Abraham frågade hur det kom sig, mannen sa, han trodde inte på Allah, han var ateist.
Det irriterade Abraham, märkte mannen, så han lämnade honom. Denna kväll kom Gabriel a.s till Abraham och sade: ”Allah har tagit hand om den mannen i 70 år och du har inte ens kunnat ge honom en enda måltid?”

I haditherna kan man läsa att Profeten Musa a.s var på väg att få en uppenbarelse från Allah, när en man, vars hjärta var fullt av arrogans, hörde att Musa a.s skulle få tala med Allah, sa han sarkastiskt: Säg till din Herre, han behövs ej. När Allah talade med Musa a.s, så frågade han honom om denna händelse, så sa Allah till Musa a.s även om du önskar sluta vara min skapelse, så slutar inte jag vara din skapare..

Moral: Även den som förnekar Allahs existens, får njuta av Allahs välsignelser och Allah ger dem…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.