Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Detta är världen, akta er för den!

Profeten Isa a.s hade följe med en man. De kom till en flod, de satt där och åt, de hade tre limpor bröd och de åt två av dessa tre och en limpa bröd var kvar. Isa a.s gick för att dricka vatten, när han kom tillbaka, så var den tredje limpan borta. Han frågade sin följeslagare, som sa han visste inte vart brödet tagit vägen.

De kom till en liten oas, där hittade de rådjur, Isa a.s kallade ett av dem till sig, dödade det, rostade det och åt det med sin följeslagare, sedan talade Isa a.s till det döda rådjurets rester: ”Lev” och det kom tillbaka till liv igen. Isa a.s sa till sin följeslagare: Vid den Gud som visat dig detta mirakel, vem tog den tredje brödlimpan? Mannen sa han visste inte.

De fortsatte tills de kom till en sjö. Isa a.s tog mannens hand i sin och ledde honom över sjön. När de kom till andra sidan, sa Isa a.s: Vid den Allsmäktige, som visat dig detta under, vem tog den tredje limpan? Mannen sa han visste inte.

De fortsatte tills de kom till öknen. Där satte de sig ned. Isa a.s samlade ihop lite sand och sade: ”Med Allahs tillåtelse, bli till guld!” Sanden blev till guld. Han delade in guldet i 3 delar och sa , en del till mig, en del till dig och den tredje delen är till den som tog den sista brödlimpan.

Mannen sa, Jag tog den sista biten bröd!
Profeten a.s, sa, då är allt guld till dig och lämnade mannen.

Mannen mötte två män i öknen, de ville stjäla hans guld och mörda honom. Han sa till dem, låt oss dela guldet i tre delar, de gick med på det. En av dem skulle in till byn för att köpa lite mat åt dem. Den som gick till byn, tänkte för sig själv, varför ska jag dela guldet med dem andra? Jag lägger lite gift i maten, sen är allt guld mitt. Han gjorde så.

Samtidigt tänkte de andra två, varför ska vi dela guldet på 3, när vi kan dela det på två? Låt oss döda honom när han kommer tillbaka. När den tredje mannen kom tillbaka, attackerade de honom och mördade honom. Sedan åt dem av maten, som var förgiftad och de dog kort tid efteråt. Guldet förblev kvar i öknen, och där låg dem tre bredvid det.

Profeten Isa a.s kom förbi stället en dag och sa till sina anhängare när han såg de tre döda vid guldet…Detta är världen, så akta er för den!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *