Press "Enter" to skip to content

Synderna som ingen ser?

Några år sedan flyttade en Imam till London. Han tog ofta bussen från sin bostad in till centrum. Några veckor efter att han flyttade dit, så började han ta samma buss hela tiden. En dag upptäckte han att chauffören hade gett honom 20 pence för mycket. Han satt där och funderade på vad han skulle göra, och till slut bestämde han sig för att lämna tillbaka pengarna.

Sedan tänkte han, men skit samma, det är ju bara 20 pence, vem skulle bry sig om en så liten summa, och bussbolaget får redan in så mycket pengar, 20 pence hit eller dit ska inte spela nån roll. Se det som en gåva från Allah och håll tyst, tänkte han. När bussen stannade vid Imamens hållplats, stannade han till vid dörren, och sa till chauffören:
Här, du gav mig 20 pence för mycket”.

Föraren log och sa:

“Är inte du den nya imamen i detta område? Jag har tänkt på att gå till moskén och be där på sistone. Jag ville bara testa dig, för att se vad du skulle göra”.

När Imamen lämnade bussen, höll han på att svimma, då hans ben gav vika. Han tog tag i närmaste stolpe för att stödja sig på det och såg upp mot himlen och skrek ut:

“Oh Allah, jag höll på att sälja islam för 20 pence”!!

Minns, vi kanske inte ser våra handlingars resultat. Ibland är vi det enda en person ser, när han tänker på islam, muslimer, Koranen och Allah. Vad vi måste göra är att vara ett skinande exempel för folk, i våra handlingar, i våra dåd, i våra ord. Var ärliga och var försiktiga, för vi vet aldrig vem som ser oss och vem som dömer oss, i vår omgivning.

Dagligen får jag se sådana här dilemman..och tro mig, ibland beter mig så fel, att jag skäms i år efteråt, pga dumheter man gjort och gör. Och ibland gör man saker, där folk nästan dumförklarar en för man gjort nåt ärligt. Jag har ofta sett hur stora butiker räknat fel, och när jag gick tillbaka, fick jag blickar där man tittade på mig, som om jag var helt bakom flötet.

Samtidigt har jag, bara någon dag sedan, gjort nåt dumt, som jag har dåligt samvete för sedan dess och det handlade om att jag var tyst inför en orättvisa som skedde i min butik, där en bra kund, behöll en telefon han hittade, som inte var hans..och jag var tyst inför den orättvisan.

Allah straffade mig, för min tystnad, genom att damen vars son förlorade mobilen, verkar anklaga mig och mina anställda.

Så vi testas varje dag, och även om folk i vår omgivning inte ser våra fel och brister, finns de En, som ser allt, Han vet allt, Han kan allt. Så berättelsen glömde säga en sak och det är att även om busschauffören inte sett det, så har i alla fall Allah sett det.

Bli först att kommentera

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *