Press "Enter" to skip to content

Att leva utan erkännanden

Att leva utan erkännanden

En bonde hade en get och en häst, hästen insjuknade så han tog dit veterinären. Veterinären gav hästen medicin och sa: din häst har ett virus, jag ska ge hästen den här medicinen i tre dagar, efter tre dagar kommer jag att kolla upp hästen, om den inte blivit bättre, måste vi avliva den. I närheten befann sig geten, som lyssnade spänt. Nästa dag gavs hästen medicinen, och de gick vidare.

Geten närmade sig hästen och sa, var stark min vän, håll ut, gå upp annars kommer du att avlivas.
På den andra dagen, gav de återigen medicin till hästen, och gick iväg. Än en gång kom geten och talade till hästen, kom igen min vän, gå upp, annars dör du, kom igen jag hjälper dig upp, kom igen, ett, två tre…

På den tredje dagen, kom de för att ge hästen medicin igen, veterinären sa, tyvärr, det verkar inte som om det hjälpte med medicinen, så vi måste avliva honom imorgon, annars sprids viruset till andra hästar.
Efter de stuckit, kom geten fram och började än en gång uppmuntra hästen, kom igen vännen, det är nu eller aldrig, det är sista chansen! Ge inte upp! Kom igen, steg efter steg, och plötsligt såg man hästen gå upp och röra på sig, snabbare oc snabbare. Ja! Du är fantastisk, skrek geten, forstsätt så.

geten

Plöstligt kom ägaren tillbaka och såg hästen, som sprang på fältet, han skrek: “Det är ett mirakel! Min häst är frisk igen. Vi måste ha en stor fäst, slakta geten!!

Lärdom:

Ingen vet vem som ligger bakom en succé, ingen vet vilken anställd verkligen förtjänar att hyllas för att något har gått bra. Vem som gett den nödvändiga supporten för att något har lyckats. Om någon säger dig att ditt arbete inte är professionellt, betänk:

Amatörer byggde Arken (som räddade alla arter). Experter byggde Titanic….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *