Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Skräddarens nål

Skräddarens nål

En skräddare var upptagen med sitt jobb. Han tog lite tyg och med hjälp av en dyr sax, klippte han tyget i delar. Sedan lade han saxen vid sina fötter och tog en liten nål och sydde ihop allt till en fin skjorta, när han var klar stack han nålen i sin turban.

Skräddarens son hade tittat på när hans far jobbade på skjortan och frågade sin far nu när denne var klar:

”Far, saxen är dyr och ser så fin ut, men du slänger bara ned saxen vid dina fötter, som om den inte är värd något; medan nålen, som du kan köpa många av för en billig peng, den värdesätter du mera genom att varligt sätta in den i din turban. Finns det någon anledning för detta bisarra beteende?”

”Ja min son. Saxen har sin funktion, utan tvekan; men saxen bara klipper tyget i bitar, medan nålen, förenar tygen och ökar dess värde. Därför är nålen så värdefull för mig. En saks värde beror på dess nyttjande, inte på dess utseende eller vad det har kostat att köpa.”

På likadant sätt finns det två slags människor i världen, de som splittrar och sårar; de som delar på människor och så finns det de som skapar fred och harmoni, som förenar människor. De som splittrar brukar vara de rika, mäktiga, ledarna, medan de som förenar brukar vara Guds folk, de som följer Allahs väg och hans förordningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.