Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Förenade Arabemiraterna slänger ut fler shia lebaneser

Report: UAE to Expel Some 1,000 Lebanese Expats — Naharnet.

I åratal har jag och andra hävdat att Förenade Arabemriaterna är rasister mot shiiter, min egen far jobbade där och såg det på nära håll. Sedan lärde jag känna lebanser, som anklagades för en massa olika saker – allt för att få dem ut ur landet. Nu slänger man ut 1000 lebaneser och anklagar dem för att vara Hizbollah agenter, jag önskar Hizbollah hade så många agenter, men logiken säger mig att det mera handlar om att få bort så många shiamuslimer som möjligt inför den kommande konflikten i mellanöstern där ett fåtal sunniter stödjer shiiterna och samtidigt Israel och USA stödjer sunniterna.

Idag berättar en vän att även pakistanska shiiter har slängts ut och att de som har shiaklingande namn inte ens får arbetsvisum.

Frågan är, har vi inte nåt bättre för oss än att slåss mot varandra? Har inte vi andra fiender att förena oss emot? Det sägs att jag skriver för mkt om shia sunni, men är det så lätt att inte göra det när man gång på gång ser dessa orättvisor, bomber, massmord och attacker mot shiiter? Dagligen läser jag om ett attentat eller en attack mot shiamuslimer. Hur länge ska man vara tyst inför dessa massakrer?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.