Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Vart är demonstrationerna för Bahrains Dawit Isaak

Hårda straff i orons Bahrain – DN.SE.

I 10 år har jag hört talas om Dawit Isaak, journalisten från Eritrea, som med svenskt medborgarskap, åkte till sitt hemland igen. Demonstrationer och kända svenskar som tog ställning för honom och hans frisläppande.

Låt oss titta på Bahrain, ett land styrt av en familj som fängslar, torterar och mördar sina undersåtar. Senaste raden av patetiska nyheter från Bahrain är att man dömt ett stort antal journalister till hårda fängelsestraff – deras brott var att de tog hand om skadade medborgarrättsaktivister, som hade misshandlats eller beskjutits.

En tid sedan dömdes en svensk, för han krävde rättvisa för befolkningen.

Jag har förstått att araber, muslimer och då särskilt shiamuslimer, är lågt rankade i världens ögon, men någon måtta får det väl ändå vara? För många månader sedan skrev jag ett brev till UD, än idag har jag inte fått något svar. Så är det med vår demokrati, där jag, en medborgare, inte får gehör för min oro för dessa stackare i Bahrain.

 

10 kommentarer

 1. Suleyman Ahmeti 02 oktober 2011

  Assalam aleykum
  Håller så mycket med dig i artikeln. Men var skriver du om alla kristna i Egypten och Irak som förföljs bara för att dom är kristna. Vi muslimer måste börja visa att vi är emot orättvisa även när inte våra egna bröder och systrar i religionen far illa. Jag hör alla vänner i moskén prata om den fruktansvärda situationen i Palestina, men det blir ett tomt eko när jag nämner dom kristnas situation. Vi måste respektera för att respekteras.
  Tack för mig.

 2. Suleyman Ahmeti 02 oktober 2011

  Precis som jag misstänkte är du en gudsfruktande person med hjärta, nu vet jag det också.
  Men visst håller du med mig om att det blir en tysnad, nästan en besvikelse på ens religiösa tillhörighet, särskilt bland sunniter, men även bland många andra shia. Många muslimska vänner förnekar detta, många blir mycket arga. Jag har till o med hört en imam säga att jag borde sluta umgås med kristna vänner, för att det är dessa som har hjärntvättat mig. Mina tankar förs till SD´s politik ibland, den politik som vi alla står emot praktiseras av många av våra egna. Må allah vägleda alla till den rätta vägen.

 3. Bahlool 02 oktober 2011

  vet inte om min gudsfruktighet men jag kan inte klaga på att jag blir illa behandlad när jag stödjer folk som behandlar andra illa på likadana sätt..

 4. zulqarnain 02 oktober 2011

  Suleiman vännen erkänn nu: erkänn att Bahlool har skänkt dig halva sin förmogenhet så att du ska kalla honom gudfruktig 🙂

 5. Bahlool 02 oktober 2011

  muahahah booo zul booo 😛

 6. Suleyman Ahmeti 02 oktober 2011

  Har faktiskt inte talat med Bahlool innan, man har väl ett öga för att de vad som är gott eller ont här i livet. Sitter man hemma i soffan och småler när man hör om muslimer eller icke muslimer som blir offer för terrorister, då är man inte god även om man ber 5 gånger om dagen.

 7. Markus Berg 03 oktober 2011

  As-Salamu Alaykum!

  Jag är vit muslim och jag märker att många av mina bröder och systrar ibland har en annan inställning till mig för att jag är vit? Har du varit med om det Bahlool? Det kan bli nästan rasistiskt ibland.

  Upplever du hat mot vita och bokens folk bland bröder och systrar?

  Må Allah vägleda dig insh’Allah.

 8. Bahlool 03 oktober 2011

  wsalam wal ra7ma
  Nope jag känner inte av sådant hat men jag vet att det finns..för det finns rasism mot svarta muslimer osv också. Man tror sig ha ensamrätt eller förtur för att man är född muslim osv..

 9. Ya Ali 03 oktober 2011

  Markus Berg: Vit muslim? Vad är en vit muslim? Sluta ge dig själv benämningar så kommer andra heller inte ge dig benämningar. När du träffar en afrikan som är kristen säger du väl inte att han/hon är en svart kristen.

  Säg som det är istället, du är en svensk muslim.
  Och förklaringen varför vissa kanske har en annan inställning till svenska muslimer är att de oftast har blivit hjärntvättade av wahabister och sedan ska springa runt och lära människor som vart muslimer i generation sedan profetens tid hur man ska leva som en ”riktigt” muslim och i annat fall så är man en kafir.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *