Press "Enter" to skip to content

Haboob

Arizonans enraged at Muslim word for dust storm – War Room – Salon.com.

I Arizona uppstår då och då starka sandstormar – kallade Haboob. Ordet är ett arabiskt ord som används i Mellanöstern och som använts i många år av väderpresentatörerna, men nu är det slut med det. På Facebook och på internet, har ”amerikaner” retat sig på ordet, de menar att man inte ska ha ”muslismka” ord i det engelska språket. Deras önskan att rensa det amerikanska språket från främmande impulser verkar enbart gälla arabiska ord.

Om ordet Haboob (som liknar arabiskans habibi) ska bort, hur ska amerikanerna få bort de arabiska siffrorna? Hur ska man göra i fallet med Alkohol och andra ord som börjar på Al, och som med stor sannolikhet kommer från arabiskan?

Hur ska man göra med de arabiska uppfinningarna?

Att rensa bort ett språk, ett land eller ett samhälle från dåliga impulser, är jag anhängare av. Att rensa dem dock från positiva impulser från andra regioner är bara befängt.

 

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *