Press "Enter" to skip to content

Norges mördade – offer för våra fördomar

Nästan 100 människor mördades kallblodigt av en galen terrorist – en korsriddare för det vita Europa. När jag brukar jämföra wahabiterna med Sverigedemokrater eller nazister, så brukar jag ta upp att det är två sidor av ett och samma mynt – samma slags hat, samma slags tankar, samma slags fördomar.

Vi som lever i Europa, har fått se ett fåtal terrordåd, en idiot i Stockholm som sprängde sig upp i luften och som hatade shiiter och västerlänningar till den grad att han inte klarade av att vänta utan hade bråttom att dra åt helvete.

Några svin som sprängde upp drygt 200 i Spanien och några idioter, som arbetade med utsatta barn, som sprängde upp 50-tal i London.

Men sedan många år har folket i Mellanöstern fått uppleva sådana här händelser – D A G L I G E N. De har mist söner och döttrar, de har mist föräldrar, de har mist vänner och släktingar, i terrordåd vars enda syfte var att skrämma, att skada, att såra.

När vi tänker på offren i Norge, ska vi inte enbart tänka på de stackare som dött, utan även på deras släktingar och vänner, som nu får leva med ett tomrum i sina liv, ett tomrum som det kommer ta åratal att komma över. Såren kanske läker, men ärren finns kvar. Deras liv har för all framtid förändrats.

Det är och var våra fördomar som ledde till att vi var rädda för ”muslimers” terrordåd, men denna här terror var ingen förberedd på – förutom vi få, som påtalade hur hatiska och hur fördomsfulla islamofoberna var. Vi som omnämns på deras hemsidor och bloggar, vi som hotades och som fick dölja våra namn och familjenamn för att inte skadas av deras terror.

Jag minns när jag såg hur man på en psykopatisk islamofobs blogg, talade om hur man skulle skjuta skott efter mig medan man slängde ner mig i vattnet för att jag skulle simma ”hem”. Mina anmälningar till polis och internetleverantörer ledde ingenstans. Hade man tagit mina och andras anmälningar på allvar, hade man kanske upptäckt sådana som denne terrorist vid namn Anders Behring Breivik.

Det var vi som röstade fram SD, som gav grogrund för detta hat och dessa myter där en av deras största och viktigaste slogans var – ”Alla muslimer är inte terrorister men alla terrorister är muslimer”. Myter som fick Sverigedemokraterna och deras gelikar att få stort stöd i Norge (Fremskritspartiet), i Danmark (Dankst folkeparti) och i Sverige. Det är vi som har makten att ändra vår framtid. Vill vi ha ett nytt Europa där Mini Hitlers styr eller där vi styr vårt öde? Ska vi tillåta rasister och islamofober att skrämma upp oss och få oss att ha fördomar mot invandrare och muslimer – samtidigt som det springer runt ett antal Anders Behrings?

Nu har folk Norges flagga på sin Facebook, men vart var Iraks och Palestinas flaggor när tusentals mördades i dessa länder? Vårt stöd ska vara för alla oskyldigt mördade och skadade, inte enbart för dem som bor i vårt närområde.

 Dn1

 

 

3 Comments

 1. Noorinalanoor
  Noorinalanoor 28 juli 2011

  Mkt väl skrivet, men det går inte att bortse från det faktum att norgemassakern var ett tydligt meddelande till en israelfientlig regering som vägrade dansa efter zionismens pipa. Norge skall från den 1e Aug dra tillbaka sina styrkor från libyen då de ej ville delta i kriget mot den militanta islamismen. Stoltenberg administrationen skall ha ställt krav på ett erkännande av en självständig palestinsk stat, av Israel. Och dagen innan terrordåden hölls ett bojkotta- Israel rally på Utöy. Mossad var tydliga i att berätta för Norges ledning vem som styr ruljansen och samtidigt matade massorna med en fasad om en kristen extremist. Meddelandet gick Nog fram till regeringen, samtidigt som massorna leds på villospår. Behring var en syndabock, en nyttig idiot som skulle ta fallet. Kusligt att Stoltenberg veckor sedan sade; ni kan inte bomba oss till tystnad, ni kan inte skjuta oss till tystnad. De gjorde just det. Vem tror du han refererade till? Knappast någon fanatisk kristen world of warcraft spelare. Mossad svarade med besked. Lanatullah alayhum

 2. Fatima
  Fatima 28 juli 2011

  Det är annorlunda när det händer så nära inpå en, Norge är ju vårt grannland. Det BORDE inte var det men är tyvärr oftast så, och det gäller överallt..

  Ville bara skriva att det var kul att se dig idag. Blev lite snopen först (”jag känner igen denna snubbe men VEM är han?!”) men sen kände jag förstås igen dig. Coolt att träffas in person i alla fall. 🙂

 3. Bahlool
  Bahlool 28 juli 2011

  Haha tack det samma syrran

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *