Press "Enter" to skip to content

Wahabiter hetsar

Jag brukar inte titta på arabisk teve, eller på arabiska inlägg, men det här var ytterst intressant. Här har man en av wahabiternas “stora” sheikher, som helt öppet, i Saudiarabien, ett land med upp till 30% shiiter i landet, utmålar dem shiiterna till en stor fara, otrogna, opålitliga, och att vi förökar oss och sprider oss och vår agenda.

Han rabblar upp shiitiska städer och områden i både Saudiarabien och andra länder och säger saker som “även i länder som Fillippinerna, USA osv, finns de”. Han menar att vi är fiender mot Allah och dennes heliga Profet Muhammed s.a.w.Shiiterna skickar iväg människor från Jemen, på Irans bekostnad, för att lära sig saker så de kan komma tillbaka och sprida sin tro. Är Iran så rikt att det betalar folks semestrar hela tiden? Trodde sånt gjordes av det oljestinna Saudiarabien? Landet som betalar människor för de ska bomba, mörda och våldta. Landet som betalar stora summor för moskéer, som sprider hatets och våldets religion – Wahabismen.

Jag, historiaintresserad som jag är, kan inte annat än se liknande slogans och ord, med de som användes av Hutus mot Tutsis i Rawanda, nåt som kostade runt 1 miljon människor livet. Liknande ord användes mot judarna, innan man började bränna, jaga och mörda dem.

Jag har i många år ansett att enda lösningen för islam och muslimerna, är att utrota wahabismen helt och hållet, det är en religion som lever på att sprida hat och misär. I dagarna får man gång på gång läsa om de attacker mot stackare i Afghanistan (ett Sjukhus och ett Hotell), som utförs i wahabismens namn.

 

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *