Press "Enter" to skip to content

Irak – Den första shiitiska staten i arabvärlden

I denna film visar Al Jazeera, att den första shiitiska staten i modern tid i arabvärlden – Irak, ser en starkare shiitisk identitet, samtidigt som nationalismen även den stärks.

Jag själv har inga problem med att man är stolt över sitt land eller sitt folk, men först kommer Islam, först kommer Ahlul Bayt, först kommer Allah, först kommer Koranen, först kommer religionen, sedan kommer nationalismen.

Problemen för muslimerna, i Irak och andra länder, har varit att man lät sin nationalism, styra. Man var först araber, irakier och sedan muslimer, när man gick ut i Saddams krig mot Iran. Man var först arab, sedan muslimer, när man förlorade krigen mot Israel, men när Hizbollah visade att man först var en anhängare av Ahlul Bayt, en älskare av Islam, då vände krigslyckan och Israel kickades ut.

 

2 Comments

  1. Lace
    Lace 01 juli 2011

    Är det ens okej att skriva såhär om muslimer? Det är en blogg som anser sig vara ”politiskt korrekt” men den går mest ut på att smutskasta islam och sprida ovisshet och orättvisor om islam och muslimer, han som äger den hävdar att dem är roten på problemet. Flera läser den och går på hans propaganda, upplys han varjager.wordpress.com

  2. Bahlool
    Bahlool 01 juli 2011

    Lace onödigt. Har varit på den skitbloggen förr och allt man gör är att ge såna idioter ved för sina eldar. Vissa människor, kommer inte förstå, hur mkt du ens förklarar, bevisar eller diskuterar med. Slöseri med tid. Jag brukade sitta på deras bloggar och besvara dem, men deras låga intelligens gjorde att de enbart fortsatte tro det de ville tro, även med alla bevis du ger dem. Slösa inte bort din tid på dessa stackare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *