Press "Enter" to skip to content

Iran – Planer på eget internet, email och operativsystem

Iran tar ytterligare steg mot total internetcensur – DN.SE.

Iran har planer på att bygga sig ett eget “halal” internet, email och operativsystem för att kringgå den makt som väst har över världens internet och pc användare. I DN, framhålls att det här är metoder för att totalitära stater ska kontrollera sina folk, jag däremot menar att även västvärlden, med alla kontrollorgan, program och lagar, utövar likadan “censur”, varför skulle Iran vara sämre?

Vidare är det här ett bra sätt att hålla alla dåliga impulser från väst, stången. Jag ser fram emot att det här förverkligas och än en gång visar Iran vilken storartad kunskapsnivå man uppnått, när man kan göra något sådant här, som anses rätt svårt.

 

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *