Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Bahrain – ”Sveriges tysta diplomati fungerar inte” –

– Vi behöver internationella påtryckningar, som mot Syrien och Libyen. Men vi är offer för att vi lever i en rik region med olja, där västmakterna har stora intressen. Deras intressen har högre prioritet än mänskliga rättigheter.

Så säger sunniten Nabil Rajab, en människorättskämpe i Bahrain, som många gånger fängslats för sin kamp för demokrati. I dagarna har en svensk med bahrainiska rötter, dömts till 20 års fängelse och nu stundar ännu en rättegång, där han kanske blir dömd till döden.

Khalil Al -Halwachi, politisk samvetsfånge

Jag skrev några veckor sedan ett brev till UD, fick aldrig något svar, men i tidningsartikeln, så läser man att UD och Sverige, kör med ”tyst diplomati”, jag föredrar en högljudd sådan. Även media är rätt tysta, det har lett till att Saudiarabien och deras terrorismstödjande regering, kommit undan med att hjälpa Bahrain förtrycka sitt folk. Hur ska väst vakna upp och inse att man skapar sig fiender, när man inte håller ord och stödjer kampen för demokrati?

Vill ni veta mera om Bahrain, bli medlemmar i Facebookgruppen, där sådant här diskuteras dagligen. Ett fritt och demokratiskt Bahrain NU!

Även Amnesty uttrycker stor oro för det som sker i Bahrain, tyvärr verkar EU och Carl Bildt långt ifrån planerna på bojkott eller embargo mot Bahrain; däremot planerar de diskutera dessa mot Syrien.

via”Sveriges tysta diplomati fungerar inte” – DN.SE.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.