Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

P.S I love you

Jag är en sucker för två saker, kärleksfilmer och människoöden, min nyfikenhet är sjuklig. På slutet av filmen P.S i love you, ser man en hyllning till en kvinna som dog bara 34 år gammal, jag var tvungen att hitta information om henne.

Hon dog ungt, efterlämnade två små barn och en man, hennes familj grundade FedEx, ett mycket känt företag lik posten. Allah yer7amha…

Birth 1970

Date of Death

31 May 2005, (heart condition)

Birth Name

Sandra Windland Smith

Nickname

Wendy

Mini Biography

Windland ”Wendy” Smith Rice was the first child of the founder of FedEx, Frederick W. Smith. Her father named FedEx’s first plane ”Wendy” after her in 1973. She became an accomplished photographer of nature and animals. The movie, ”P.S. I love you,” was produced by her sister, Molly, in her honor.

Windland attended St. Mary’s Episcopal School in Memphis, Tennessee. The school now has a state of the art library and classroom building that bears her name. She attended Duke University in 1992, where she studied drama.

She completed photography commissions for organizations such as Fujifilm, the National Geographic Society, and Nature’s Best Photography Magazine. Her work won several awards and has been exhibited in the Smithsonian Museum of Natural History. The annual Nature’s Best Photography Windland Smith Rice International Awards are also named after her. She acccompanied the second pair of pandas sent from China to the National Zoo in 2000 in a FedEx plane that was repainted to say ”Panda I.” She photographed the pandas for Fujifilm who have used her work around the world.

Windland Smith Rice died suddenly in Memphis, Tennessee while visiting her mother, Linda Grisham Smith McFarland, of an undiagnosed genetic heart condition called Long QT Syndrome Type 2. The Mayo Clinic has since opened the Windland Smith Rice Sudden Death Genomics Laboratory. At the Long QT Syndrome Clinic, research efforts are devoted to identifying individuals at greatest risk for autopsy negative sudden death. Athletes, in particular, are susceptible-Windland was a triathlete and marathon runner.

A few weeks after Windland’s death, her sister, Molly Smith, read Cecelia Ahern’s debut novel ”P.S. I Love You.” She found such comfort in the story that she read it several times and ended up producing the movie. The movie has an all-star cast including Hilary Swank, Gerard Butler, Lisa Kudrow, Gina Gershon, Harry Connick Jr. and Kathy Bates. At the end of the movie, which was partially funded by her father, there is a dedication to Windland Smith Rice.

Windland had five sisters and three brothers. She resided in Jackson Hole, Wyoming with her husband and children. She was married to Jeffrey Scott Rice. They had two sons together; Mason Frederick Rice (born in 2003) and Alden James Rice (born in 2004

viaWindlind Smith – Biography.

20 kommentarer

 1. Bahlool 16 maj 2011

  jag grät inte haha men nära *:P sucker för såna filmer

 2. Zeinab jaber 16 maj 2011

  Boken är myyyyyccckkket bättre. läs den du kommer gråta då.

 3. Bahlool 16 maj 2011

  hahah som om jag behöver gråta mera 😉

 4. Zeinab jaber 16 maj 2011

  det står att de som begår brott stenas, annars har jag läst och hört fel. 3 vittnen utöver dig själv, personen som anklagar räknas som 1 vittne. Sen är filmen sann s”vitt jag vet, och den är bra du borde se den :p

 5. Bahlool 16 maj 2011

  Tror inte du hittar ett enda ord om stening i Koranen 😉 Varför är den sann? För att regiössören säger så? Inte utan min dotter är också ”sann” 😛
  Du får skriva 4 vittnen till brottet, annars blir folk konfunderade

 6. Zeinab jaber 16 maj 2011

  har ändrat, men jag ska hitta. för jag vet att det ska stå att de som begår brott ska straffas i värsta fall med stening. men kanske är ute och cyklar.

  Spelar ingen roll, sann eller falsk det där händer i många länder. Små byar, inget ländernas regim styr över men just små byar d’är alla leker gud. Även om filmen inte är sann så är berättelsen sann för många kvinnor som stenats..

 7. Jan 16 maj 2011

  HATAR kärleksfilmer..såå dålig den var..den var på tv igår:)

 8. Bahlool 16 maj 2011

  tyst kvinna..du är är en kallhjärtad kvinna därför du hatar kärlek !!

 9. Zeinab jaber 16 maj 2011

  haha va? jag är inte kallhjärtad 🙁 jag är snel. Du ska fan stötta mig i kampen mot hedermord 😛

 10. Jan 16 maj 2011

  nej jag är realist bushan

 11. Bahlool 16 maj 2011

  nah jan är kallhjärtad 😛 jag har själv skrivit emot hedersvåld ;;)

 12. Zeinab jaber 16 maj 2011

  jaha haha trodde d sa till mig, sorry. ska sluta störa nu och plugga. cya

 13. Zeinab jaber 16 maj 2011

  ok en snabbis, det ska ju i koranen stå ”wa rjohoumona”, alltså kasta sten? eller är det fel ?

 14. Bahlool 16 maj 2011

  snälla vilken vers? om du kan ge mig siffrorna

 15. Zeinab jaber 16 maj 2011

  jag ska hitta. ska fråga pappa när han kommer hem vet inte suran. Men jag tror det ska stå angående äktenskapsbrott att de får göra tawba m.m sen stenas eller piskas. men ska hitta är int säker.

 16. Bahlool 16 maj 2011

  japp står om allt men stening?

 17. Zeinab jaber 16 maj 2011

  är inte säker som sagt. om/när jag hittar så kommer jag siffra dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *