Press "Enter" to skip to content

Hedersförtryck i Sverige..

När man diskuterar med islamofober, så har de en benägenhet att skylla alla våldtäkter begångna i Sverige på invandrare – helst på muslimer då. Ifall man kommer in på diskussioner om våldtäkter i mellanöstern, då brukar man visa på hur orättvist vissa kvinnor blir behandlade, där offret blir till den som döms istället. Stora tidningar som DN har även de skrivit om hur sharialagarna dömer vissa kvinnor till döden, efter att dessa blivit våldtagna.

Idag hade jag nöjet att få se uppdrag granskning, där man tar upp fallet med “Linnea och Oscar”. Linnea, 14 år, småkär i Oscar, blir våldtagen. Alla i staden, däribland hennes nära vänner, tar Oscars sida, de tror inte på henne. Oscars familj startar en PR-kampanj som leder till att allt fler engagerar sig i frågan, på Oscars sida. Bloggar, Facebook och andra sidor för ungdomar, tar ställning för Oscar och kommentarerna är hemska, våldsamma och hatfyllda. Vissa talar om att tjejen borde bli uppspetsad, sönderknullad, mördad och torterad.

Att Oscar erkänt i polisförhör, att det finns vittnen att både Tingsrätten och Hovrätten dömer honom, allt det inverkar inte alls. Folk har valt Oscar, den charmige, populära och snygge killen. När det blir skolavslutning, så får Oscar inte vara i närheten av Linnea, men ändå dyker han upp i Kyrkan, där filmas han av sin mor när han ger blommor till sina klasskamrater, han får höra jubel och hans anhängare klappar. Detta sätts ut på internet också. Samtidigt är Linnea bortrest, för att slippa vara bland sina gamla klasskamrater.

Kommentarerna till denna film med Oscar och blommorna är så skrattretande, vissa säger han måste ju vara en bra kille, han köpte ju en massa blommor och sånt gör inte en skyldig person. En annan kommentar handlar om att han är så charmig, som ju får gehör och stöd av sina klasskamrater.

Lagen sa sitt, bevisningen sa sitt men på grund av den kultur vi ser hos vissa individer i ett samhälle, skyddas och stöds Oscar. Allt hade varit frid och fröjd, om inte för det faktum att han senare även våldtar Jennifer, en tjej som var en av dem som stödde honom. Även här börjar en PR-kampanj, som leder till att DNA, bevis, vittnen ja även lagen, ifrågasätts.

Jag anser att vi alla är skyldiga att hitta sanningen, om det handlar om religion, politik eller som i det här fallet, vem som är skyldig och vem som inte är skyldig. Jag undrar bara vad SDs anhängare, de som älskar att svartmåla islam och ge den skulden för våldtäkter begångna av “muslimer” skulle säga? Hur är det med de som menar att islam bär skulden för att kvinnor stenas eller döms för att ha blivit våldtagna? Vem bär skulden för Jennifer och Linnea och vad som hänt dem och deras familjer? Om en “rutten” religion som islam bär skulden för hedersförtrycket ibland muslimerna mot kvinnorna, vem bär skulden för hedersförtrycket bland svenskarna? Ja, det är ett hedersförtryck, för här har man valt några individers sida för att de är kända, charmiga, män eller rika, jag vet inte varför, men man har valt deras sida och man utgick ifrån att tjejerna var slampor och att de försökte lura killen.

Reportaget är kvar till 9 juli och kan ses här.

One Comment

  1. MammaMarie
    MammaMarie 25 mars 2010

    Tack för den hänvisningen!

    Det är rent förjävligt. Dubbelmoralen står högt i Sverige, vi muslimer borde gå samman och med buller och bång visa att vi står för rättvisan. Stå vid flickans sida, som blivit smutskastad och dömd utan rättegång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *