Press "Enter" to skip to content

Länge leve jämlikheten

Kraftig ökning av våld bland flickor – DN.SE.

Enligt Brottsförebyggande rådet, så har antalet våld bland flickor, i åldrarna 15-17 år, ökat med nästan 50%. Nu lagförs 25% flickor i dessa åldrar för våldsbrott. Vad beror den ökade våldsbenägenheten bland flickor på? Varför försöker de efterlikna killarna?

Jag har lagt märke till att många av dessa flickor spottar värre än killar, snackar värre än killar och beter sig värre än killar. Vi ser en allt större benägenhet att gå sina egna vägar, och då är vännerna viktigare än familjen, vänner som själva valt en felaktig väg.

30 Comments

 1. Marcus
  Marcus 11 maj 2011

  Jag är inte Sverigedemokrat, inte ens i närheten, men det beror på invandringen. Det är annan mentalitet i många invandrartjej-gäng.

 2. Bahlool
  Bahlool 11 maj 2011

  beror det på invandringen? fanns inga siffror om att delar av dessa som deltog i misshandel skulle vara invandrare eller svenskor.

 3. zeinab
  zeinab 11 maj 2011

  dagens ungdomar är ju direkt inte så bra uppfostrade. Jag har sett många sånna, min lillasysters kretsar är sånna men tack gode Gud att hon inte är så.

  Grupptryck kanske? media? Tjejer these days börjar bära smink och kortkort redan vid 6 års åldern. Jag är 21 och använder inte lika mycket smink som de och min pappa skulle slakta mig om jag bar kortkort 😛

 4. Bahlool
  Bahlool 11 maj 2011

  haha ja men föräldrar brukar vara hårdare mot barnen ju äldre de är..de var jättehårda mot mig och är otroligt mjuka mot mina yngre syskon..jag sklle gå flöjt kurs de sa haram..min bror sjunger hip hop..go figure;)

 5. Zeinab jaber
  Zeinab jaber 12 maj 2011

  Haha jojo, känner igen det. Min lillasyster äör gullungen hon har det enklare än vad jag och mina äldre syskon fick det. Men kan även bero på att vi äldre hjälper de yngre nu. Fast jag är inte så gammal vet inte hur gammal du är men du kan alltid köra med “det är mitt liv” då blir pappsen arg. Jag babblar men ha tråkigt ha enbraaa dag

 6. Bahlool
  Bahlool 12 maj 2011

  hahha jag bor ensam så jag har gjort min revolt redan 😛 slipper gnället nu och de vet mitt humör 😉 NO BODY MESSES WITH BAHLOOL

 7. zeinab
  zeinab 12 maj 2011

  men jag bor också ensam :p När man levde under samma tak så var det “du bor i mitt hus” nu när jag bor under mitt tak så säger de “så länge du inte är gift så…” 😛 it never stops!

 8. Bahlool
  Bahlool 12 maj 2011

  hahahah och när du är gift då blir det plötsligt föräldrarna och din man som bestämmer..när du får barn börjar deockså ställa krav på dig 😉 blir bara värre hahahah

 9. zeinab
  zeinab 12 maj 2011

  mina föräldrar och min man kommer väl skapa pakt mot mig i så fall 😛 en oändlig loop.

 10. Bahlool
  Bahlool 12 maj 2011

  hahahaha varför tror du folk gifter bort sina döttrar för de letar efter allierade som de vet kan tortera döttrarna 😛

 11. ...............................
  ............................... 13 maj 2011

  Undrar du verkligen varför?
  Jag tror mig vara en av dessa tjejer som delvis har den kill-attityden, jag efterliknar ingen i det fallet men jag har iaf fått det klart och tydligt att kvinnor alltid har det sämre i den här mans dominerande världen.
  När jag till och med märker särbehandlingen i min egen familj där man klart och tydligt visar hur stor skillnad det är att vara tjej eller kille vilket självaste islam förbjuder, och där min egen bror har rätten att smälla till mig och komma undan med det bara för att han är kille ja då kan jag inte rå för att beklaga mig över att jag föddes som tjej i en sån orättvis familj, då du nu även verkar beklaga dig över att vännerna är ”viktigare” än familjen kan jag säga dig att du inte riktigt förstår vad det hela handlar om…hur illa det kan vara med vännerna så brukar de förstå och visa stöd. Tror du verkligen att dessa tjejer har det bra och är lyckliga? drf de beter sig så och inte prioriterar familjen? drf dem blir våldsbenägna och aggressiva? Kortfattat är förklaringen att desto snällare desto sämre, desto hotfullare/kaxigare desto bättre. Och ja, jag personligen är benägen att gå min egen väg så fort jag får möjligheten inte minst för att bevisa för vissa människor vem som till slut lyckades.

 12. Bahlool
  Bahlool 13 maj 2011

  kan hålla med dig om att det ibland är så, att man vinner på att vara “hårdare” jag själv märker det..Ayatollah fadhallah har utfärdat en fatwa som tillåter en kvinna att slå en man som slår henne..det du talar om är kultur inte islam. Frågan är, om det du talar om, självförsvar, är likadant som det denna artikel talar om? Där man slåss för att sno, eller för att visa sig tuff 😉

  kul å se dig skriva Sam 😉

 13. ...............................
  ............................... 15 maj 2011

  Följer ej Fadlallah utan Sistani, men kom på att undra vem det är som sagt att det är haram att slå en man? eftersom att du snackar om Fatwa nu

 14. Bahlool
  Bahlool 15 maj 2011

  Har inte sagt det är förbjudetmen Fadhallah gjordeen fatwa som sa det är berättigat att slå en man i självförsvar, enligtandra lärda ska ju kvinnan vara den som accepterar att bli underdånig osv

 15. S
  S 15 maj 2011

  Synd att att han avled..går ej och byta nu.. men det är meninglöst iaf stukade fingret :/

 16. S
  S 15 maj 2011

  Ok, en del saker låter riktigt bra, men du som nu följer han borde nog veta att han inte erkänner att Fatima alzahraa dog som hon dog.. Och som sagt det går tyvärr ej och byta till en avliden marj3 i vilket fall.

 17. Bahlool
  Bahlool 15 maj 2011

  han säger att han inte ser bevis för att hon mördades så…

 18. S
  S 15 maj 2011

  Det finns ju hadith som även står i självaste sunni böckerna..

 19. Bahlool
  Bahlool 15 maj 2011

  yes i sunni historieböcker och sunni mindre kända böcker men inte i deras sahihböcker

 20. S
  S 15 maj 2011

  och skillnaden e?

 21. Bahlool
  Bahlool 15 maj 2011

  Sunniterna menar att den mest säkra källan är Sahih bukhari..sen kommer Sahih Muslim..ju längre bort du är från dessa böcker, desto mindre säkert är det. kan ju tilläggas att även när du ger dem hadither från dessa böcker, så brukar de hävda att man missförstår haditherna 😉

 22. S
  S 15 maj 2011

  Tarikh Tabari är en bok du brukar ta som källa ibland..i vilket fall är det en omdebaterad grej..

 23. S
  S 15 maj 2011

  I see

 24. Bahlool
  Bahlool 15 maj 2011

  japp det är deras främsta historiebok men då säger fanatikerna att den inte godkänns då den inte är en hadithbok :=) allt för att försvara det oförsvarbara…Fatimah sårades av dörren, det är fakta som finns i shia som sunni böcker

 25. S
  S 15 maj 2011

  Så du håller inte med fadlallah när det kommer till den punkten men följer han? men det är ju främst drf vissa inte erkänner honom som en godtagbar ayatullah..

 26. Bahlool
  Bahlool 15 maj 2011

  Som jag sa, han sa inte att det inte skett, utan att han inte finner nog med bevis. Sen är han inte marja i frågor om historia utan om religiösa spörsmål. Vad vissa säger splar mindre roll, många är sådana vissa som talar illa om en lärd eller en annan (likadana angrepp på khameini tex, finns shias som förbannar sistani osv)

 27. S
  S 15 maj 2011

  Ok, ok men det med bevis låter bara konstigt i alla fall då bevis finns i shia som sunni böcker sa du..i form av hadith eller fakta från historia böcker. Det är det.

 28. zulqarnain
  zulqarnain 15 maj 2011

  Broder jag måste fråga dig en sak eftersom många ummayedie älskare fortfarande kallar oss för AJAM, och ajam bryter väl den som inte förstår språket eller hur?
  Men hur kommer dess sig att de anser att dem mest pålitliga personer som har angett hadither är Bukhari och Muslim? Nu hänvisar jag mest till salafi
  Hur kommer det sig att dem inte har något emot Bukhari eller muslim där både två personerna var iranier 🙂
  Har dem kanske missat att dessa två personer var ajam

 29. Bahlool
  Bahlool 15 maj 2011

  ajam avändes till iranier och överlag till dem som inte är araber (ickearaber alltså) Tabari var väl också iranier 😉 du och jag vet att våra kära syskon i religionen inte är så värst logiska 😛 sådana frågor har inget svar lol..några av de mest kända vetenskapsmän, krigare, hadithsamlare var iranier eller ajam eller perser 😉
  Vi shias hatar Umar för han knäckte persiska riket, får jag höra dagligen..gäsp?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *