Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fatima al Zahras dödsdag

I dagarna minns vi Fatima al Zahras dödsdag. Dotter till Profeten Muhammed. Fru till Imam Ali. Mor till Hassan och Hussein. Dog vid unga år. Enligt sunnihadither, så grät hon när Profeten berättade för henne att han snart skulle dö. Då viskade Profeten till henne att hon inom 6 månader skulle följa honom.

Enligt sunni som shia historiaböcker, så anfölls hennes hus av de nya makthavarna i det muslimska riket. Man stal även hennes land – Fadak. Då kom man plötsligt på en hadith som sade att Profeter inte lämnar något i arv, tyvärr glömde de Koranens ord som säger ”Och Salomon ärvde David”, två personer som muslimerna anser vara profeter.

En otrolig unge, som läser upp berättelsen om Fatima al Zahras död och umbäranden. Jag har sett den här filmen men inte med engelsk text.
Lite förklaringar:

Fadak – Landet som Abu Bakr stal från Fatima, och enligt en sunni hadith som jag postat förr, så ansåg Ali att Abu Bakr och Umar var lögnare, syndare och förrädare, just pga landet.

Saqifa – Ett känt ställe, dit Abu Bakr och Umar red till, medan Profetens kropp fortfarande var varm och Ali förberedde hans begravning. Vid Saqifa ”valdes” Abu Bakr till ny ledare av några få hundra deltagare.

Salam Allah på Ahlul Bayt de heliga som förråddes, jagades, mördades och sveks för att de var på Allahs väg. Salam wa alef Salam!!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.