Press "Enter" to skip to content

Wahabismen har kommit till Marocko

Självmordsbombare tros ha utfört dåd i Marocko – DN.SE.

Igår diskuterade jag och en wahabi norra Afrika och att det blivit en kamp mellan människor som blir shiiter, eller salafiter (wahabiter). Nu ser jag att det verkar som om det är wahabiterna som vinner kampen. En självmordsbombare, gick in ett café och tog 11 utlänningar och 3 marockaner med sig in i döden, siffran kommer med all säkerhet att öka.

Norra Afrika är mestadels sunnimuslimskt, där många är sufi, men eftersom ledarna är bra vänner med Saudiarabien, har landet kunnat använda sina pengar för att öka spridandet av sitt budskap om salafismen, en gren av sunniislam som är hård, ovänlig och som skapades på 1700-talet.

Med hjälp av oljepengarna har man kunnat sprida sig, som en cancer, runt världen. Självmordsattacken är inte det första, och knappast det sista. Ändå kommer människor att flockas till denna cancer, eftersom den har en attraktionskraft som är farlig och som låter dig som muslim slippa forska och leta.

Wahabismen har kommit till norra Afrika, Cancern har kommit till norra Afrika, döden – den har kommit till norra Afrika. Jag tycker synd om de stackare som blir wahabiter, och än mera tycker jag synd om de stackare som får plikta med döden, för att de var på fel plats, vid fel tidpunkt..

Samtidigt i Irak mördades över 10 moskébesökare av en wahabitisk självmordsbombare.

 

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *