Press "Enter" to skip to content

4 Comments

 1. emma
  emma 26 mars 2011

  Vilket bra kommentar du skickade till mig, verkligen ! Ska läsa runt lite i din blogg.
  Tycker det är konstigt att man väljer att blunda just för den personen alltså inte se felen pga av att han är död, de går ju emot allt annat man säger, då kan man lika gärna säga, ah men hitler han är ju död så hans dåliga saker kan man glömma. visste inte va ja skulle jämföra med 😛
  Men jag förstår hur du menar o de va intressant de du skrev.. börjat funderat på detta mer o o mer för förut sa jag nä men jag är BARA muslim, kommer inte dela in mig i ngn grupp.. men ju mer jag lär mig desto svårare är det att bara va muslim förstår du.

  hans mamma är sunni hans pappa är shia o min man han ser sig själv som shia egentligen men han är väl uppfostrad åt andra hållet. jag vet inte de verkar komplicerat.
  fast pappan är inte så praktiserande de är mest mamman så han kanske inte bryr sig så mkt
  hahaha hans mamma sa till mig när vi pratade om shia o sunni ja sa hur går de när ni är olika, hon sa nä men nu när han är gift med mig så får han va sunni 😛

  Och tyvärr diskuterar vi inte Islam så mkt, han svara ju om jag frågar men jag vill ha neutralt om du förstår annars kanske de blir som svärföräldrarna HAHA,, skämtåsido 😛

 2. Bahlool
  Bahlool 26 mars 2011

  Alltså många i Irak är sådana, minns en artikel där det sades att det var runt 22% som var ”blandäktenskap”. Helt naturligt. Alltså man ska inte bli sekteristisk men jag anser att om man inte har större kärlek för ahlul Bayt än till någon annan, då är man fel ute. Men man måste tyvärr, indela sig i grupper, även om man inte bör. För hur ber du? Varför ber du som du ber? Om du jämför hur shias ber, hur de olika sunni skolorna ber, hur man håller händerna (maliki vid sidan, shia vid sidan, vissa sunnis händerna vid brösten eller magen) osv..om du tittar på en bok om Hajj, så ser du också där skillnader.
  Om du läser hadither om saker som muta, eller om historia, eller om vissa personer, så serdu även där, att vissa höll med, andra inte..och det är dessa sahabas, dessa förgrundsgestalter vi fått vår info ifrån.
  Ex, wahabiterna säger de är sunnis och att de representerar sann sunniislam, finns vissa wahabisidor där man helt öppet säger att asheris (de fyra sunnitiska lagskolorna, majoriteten av muslimerna) är utanför islam. Så wahabiterna utgör den sanna sunniislam..lol
  Bevis finns för att man ska känna till sin tids Imam. Koranen säger att Alla tider har sin ledsagare (ledare, som lär upp oss och vägleder oss, förr var det Profeterna nu är det imamerna)
  Så man måste känna till dessa Imamer för att vara på rätt väg och Allah vet bäst.

 3. emma
  emma 26 mars 2011

  How i met your mother, 2 o en halv men o big bang theory är bästa serierna.. o simpson då förstås hahah

  jo jag har sett skillnad inom bönen, för ja känner många shias o har även sett när dom bett men de va inte samma som mig o vi börja diskutera de förut eller hur d nu va .. nä nån skulle förklara om bönen o ja sa ja ber inte så då sa han jaha du ber som sunnis varför.. eh jag vet inte. trodde man skulle be så bara. det man hört o läst om. de finns så mkt att lära sig om.
  man gör saker man inte ens vet varför o det är lite skämmigt..

 4. Bahlool
  Bahlool 26 mars 2011

  Nah skäms inte, finns inget att skämmas med det här. Dock ber ju sunnis själva inte likadant. Malikis ber som shias, med händerna vid sidan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *