Press "Enter" to skip to content

Revolutionen

Alla revolter och uppror, alla revolutioner som vi ser nu i Mellanöstern och Afrika, har sin grund i den revolution som Profeten Muhammed s.a.w, kom med och som sedan förnyades av hans son, hans älskade Hussain. När Muhammed, s.a.w, bad, var det Hussain och hans älskade bror Hassan han hade på sina skuldror, det var Ali, deras far, som han hade på sina skuldror när han slog sönder avgudabilderna i Kaaba.

Folk går emot sin död, frivilligt, jag vet att jag inte skulle våga, och de visa sina bara kroppar och säger Ya Hussain. Wahabiternas kulor smattrar högt, de skjuter sönder kropparna, och ändå fortsätter människorna och skriker Ya Ali. När de ligger där sårade, blödandes, så skriker de, Ya Muhammed. När deras kroppar förs till graven och deras släktingar gråter över dem, så skriker alla Ya Allah och  Allah  Akber. Hussain din revolution förändrade världen och än idag, i Bahrain, ser vi människor som går i dina fotspår. Här kommer en sång om din revolution och må Allah förbanna dagens Yazid och dagens Muawiya. Må Allah skydda alla stackare som slåss mot förtrycket, från Afrikas öknar till Iraks berg..

Every day is Ashura and every land is Kerbala

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=3lEYK4v44Tw’]

Härlig video, lite väl lång men lyssna på orden..detta är de bedjandes revolution, de frias revolution, de förtrycktas revolution!

20 Comments

 1. Jannan
  Jannan 26 mars 2011

  msallah B fint skrivet! om imanen finns där så vågar man allt..allah junsur atba3 ahlu al bayt!

  svar: Jag vet jue inte om de tvättat händerna..uwe vad äckligt tänk om de varit på toa så sitter de och gör degen till pizzan med händer fulla av bakterier:S skitsamma jag kmr ändå dö ngn dag:D haha hur ofta tror du att jag kmr besöka din restaurang? på riktigt nu jag vill kolla upp var den exakt är för att inte råka komma in där..du hade direkt känt igen mig..haha jag hade skrattat sönder om jag sett dig:)

 2. Bahlool
  Bahlool 26 mars 2011

  den ligger bara en gata ifrån det stället..handlar inte om bakterier jannan, utan handlar om att många jag jobbat med (jagh ar ägt några pizzerior) tvättarinte händerna efter de rört skinka osv..det är alltså sed hos muslmer som icke muslimer..jag kräver nya handskar på subway och de som jobbat hos mig blandar hejvillt..jag fick tvinga dem att tvätta händerna efter varje rörande av saker som inte är halal osv
  Alltså 3ammo vill inte se dig vill bara se foto av dig och se om jag känner igne dig eller ej sen kan du äta hos vem du vill 😉

 3. Jannan
  Jannan 26 mars 2011

  aha, usch..nej men ärligt jag äter ute typ 1 -2 ggr i veckan som högst. Ska dra ner det rejält..
  Aha och om du känner mig elr ej vad spelar det för roll då?:)

 4. Bahlool
  Bahlool 26 mars 2011

  du, om någon, borde veta hur nyfiken jag är efter att jag hittat vissa uppgifter you remember? 😉
  alltså jag äter ute ofta, men försöker säkerställa att jag kan se vad de gör framför mig osv..

 5. Jannan
  Jannan 26 mars 2011

  haha jag ska ändra lösen till min blogg.

 6. Jannan
  Jannan 26 mars 2011

  hahaha tönt!!

 7. Bahlool
  Bahlool 26 mars 2011

  i know i know 😛 vad skulle världen vara utan töntar och mesar ;:)

 8. Jannan
  Jannan 26 mars 2011

  nöjd och fröjd..ingen depression elr arrgonans;) althought boooring

 9. Bahlool
  Bahlool 26 mars 2011

  hahaha J 😛 life is what you make out of it..Bellahi jag har stängt av mobilen och släkt och vänner hör av sig och jag struntar fullständgt i det..räcker med att man har tjafs från måndag till fredag 😉

 10. zulqarnain
  zulqarnain 26 mars 2011

  Bahlool
  Vännen jag och några andra unga iranier undrar en sak, finns det något sätt och åka till Karbala? I iran åker varje åt miljontals iranier från Iran till Karbala och najaf men tyvärr kan inte vi delta i såna karavaner eftersom vi endast får passera irans gränser 2 gånger per år dvs in och ut men jag undrar om det finns flyg eller Heyat!!

 11. zulqarnain
  zulqarnain 26 mars 2011

  alltså om det finns flyg från sverige till karbala och hur fungerar det med hotel och sånt?

 12. Bahlool
  Bahlool 26 mars 2011

  Zul jag vet inte om det finns direktflyg, men de jag känner som åkt har åkt till 1 syrien sen Irak (nån av Iraks större städer vet ej om det är Kerbala ocks)
  2. Kuwait och sen in med bil eller flyg till södra Irak eller 3. till Bagdad (finns olika flygbolag som åker dit hela tiden och rätt billiga har jag hört)
  och sedan vidare till dessa heliga städer. Tror det hade varit bra om ni försökt på en resa till samarra, bagdad najaf och kerbala. Dessa städer är vad folk besöker, jag har själv inte varit i irak sen 82 men vet inte hur det är hos er men hos oss finns såna växelkontor som är resebyrår, gå dit och kolla resorna de har allt möjligt. Jag har tyvärr inget hus eller mark i IRak annars hade du gärna fått åka dit jag själv har velat åka i några år men aldribg blivit av 🙁

 13. Bahlool
  Bahlool 26 mars 2011

  VAd jag förstått så har det ökat jättemkt hotell mm pga alla besökare som kommer från shiaområden i alla länder

 14. Jannan
  Jannan 26 mars 2011

  du kan åka med jinahat al sham (syriansk flyg) pappa åker med de. annars finns det andra alternativ direkt ner till bagdad sen typ 1 timmes bilfärd till karbala.

 15. zulqarnain
  zulqarnain 27 mars 2011

  Tack bahlool och jannan
  Bahlool tack att du erbjuder tak över huvudet, det uppskattas men som du säger det finns hotel och allt. Men det är synd att allt inte kan ordnas av en rese byrå. I iran kan man åka med så kallade karavan för runt 4000 kr och då är hotell färden och alt inräknad och ja man åker till karbala samara och najaf.
  Jag tror flyg till bagdad och därefter är nog bäst men ni pratar om resebyrå? kan ni nämna någon namn tack

 16. Bahlool
  Bahlool 27 mars 2011

  alltså här i helsingborg finns det 3-4 jag känner till, som växlar pengar och som samtidigt säljer resor, tror det går att htita karavaner också. Du bor i sthlm så det borde finnas sådana, om du går till moskeen kolla med dem där? För de resebyrår här är växlingskontor och sedan bokar de flyg åt en och manmåste jämföra för ibland tar några extra mkt pengar lol…jag har tyvärr ingen som helst kontakt med vare sig släkt eller vänner eller muslimer här, annars hade jag gärna tagit reda på mera..din otur att du hamnar hos en eremit som mig 😉

 17. Jannan
  Jannan 27 mars 2011

  Zulqarnain Jag kan fixa ett nummer till dig imon så kan du själv fråga de om du vill.

 18. zulqarnain
  zulqarnain 27 mars 2011

  Jätte snällt Jannan!
  Bahlool det är lugnt, jag är inte bättre själv 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *