Press "Enter" to skip to content

18 Comments

 1. Rasul
  Rasul 15 februari 2011

  ha ha ha xD vilka lögnare…

  Allahu Akbar! Länge Leve Islamiska Republiken Iran!!

 2. zulqarnain
  zulqarnain 15 februari 2011

  Som jag nämnde till och med BBC och CNN anser att om man tar hela iran så var det några tusen, inte ens tiotusentals, kom ihåg att det är 75 miljoner i iran.
  Folk vill ha säkerhet och folk vill inte se sina hus nerbrända och gatorna förstörda, reformister vill ha reformer och inte någon revolution där iran blir en slav för Amrikanerna som under shahens tid.
  Vi har vår stolthet och ära

 3. Zheng He
  Zheng He 15 februari 2011

  HAAHAHAHAHHAAAAAAAAAAAAAHAHAHHAA HAAHAHAHAHHAAAAAAAAAAAAAHAHAHHAA HAAHAHAHAHHAAAAAAAAAAAAAHAHAHHAA HAAHAHAHAHHAAAAAAAAAAAAAHAHAHHAA HAAHAHAHAHHAAAAAAAAAAAAAHAHAHHAA HAAHAHAHAHHAAAAAAAAAAAAAHAHAHHAA HAAHAHAHAHHAAAAAAAAAAAAAHAHAHHAA HAAHAHAHAHHAAAAAAAAAAAAAHAHAHHAA HAAHAHAHAHHAAAAAAAAAAAAAHAHAHHAA HAAHAHAHAHHAAAAAAAAAAAAAHAHAHHAA HAAHAHAHAHHAAAAAAAAAAAAAHAHAHHAA HAAHAHAHAHHAAAAAAAAAAAAAHAHAHHAA

  Längtar till den dagen så jag och mina vänner kan också göra det, vilken vacker dag det kommer bli. Länge leve den fria Iran <3 en av dem få länderna som kan ge kuk åt dessa banditer som förtrycker de flesta fattiga länderna och rånar deras resursers…

 4. Sara
  Sara 20 februari 2011

  Hej

  Jag ser att du förlöjligar protesterna som pågår för fullt i Iran och försöka skratta bort alltihopa genom att lägga upp sådana video men samtidigt så ser jag att i dina senaste inlägg så fördömer du väst och undrar varför ingen verkar bry sig om det som händer i Bahrain. Tycker inte du själv att du kör med dubbelmoral?? Inte för att din åsikt spelar egentligen någon som helst roll när det kommer till protesterna i Iran för du är inte ens iranier och jag tycker att så länge man inte bott i Iran och inte fått smaka på vad regimen har att erbjuda så borde man nog hålla sina åsikter för sig själv. Men jag har lust och upplysa dig om att protestanterna är ofantlig många, fler än du kan ana dig och om det inte vore för den sadistiska regimen som stänger av all internet och kontakten med yttervärlden och förbjuder all sändning av internationella tv-kanaler från insidan så fort det blir uppror och folk börjar protestera så hade du inte haft en sådan löjlig video att lägga upp för då hade alla kunnat se sanningen i vitt öga!!
  Förresten så kan jag passa på och upplysa dig om att jag är en troende muslim som skriver till dig och inte någon som har några som helst motsättningar mot islam och därav till den så kallade islamiska republiken i Iran, ifall du hade tänkt dig komma med en sådan argument, så kan jag bespara dig besväret.

 5. Bahlool
  Bahlool 20 februari 2011

  Hej
  Att du vill tysta mig visar på den diktatorsfason, som många iranier kör med. Tyck som oss, annars får du inte yttra dig. Som tur är så tror jag på lite mera frihet än så.
  Om du är troende muslim eller inte angår inte mig. Jag stödjer islam och jag stödjer att folk får visa sitt missnöje, så nej ingen dubbelmoral, men jag stödjer inte attnågon bränner eller förstör. Gå ut på gatan, demonstrera, men försök inte med slogans om att döda muslimer, eller med att försöka trampa på Imam Khomeinis bild osv.
  Ett fåtal shias är emot honom och de är inte ens värda att kyssa hans fötter 🙂

 6. Sara
  Sara 21 februari 2011

  Du pratar om att bränna och förstöra som om du befann dig på plats eller nåt?? Du kan väl inte älska vårt land mer än oss eller?? Du pratar om ett folk som stod och krigade i åtta år mot Saddam bara för att inget ont ska hända landet. skulle verkligen samma folk idag sitta och förstöra det egna moderlandet?? Folk började fredligt men när poliserna beter sig djurisk och sprutar tårgas och slår demonstranterna med batoner har man inget val än att slå tillbaka. t o m du hade försökt dig på något om någon hade försökt köra på dig med en stor polisvan.
  http://www.youtube.com/watch?v=a4XRWVj37k4&feature=related

  Har du ens en aning om vilka det är som står som opposition mot nuvarande regim i Iran?? Vet du om att Mosavi (http://sv.wikipedia.org/wiki/Mir-Hossein_Mousavi) var vald av Khomeini som statsminister under Iran-Irak kriget`?? Att Karoubi (http://en.wikipedia.org/wiki/Mehdi_Karroubi) har haft stor inflytande under många år inom iranska parlamentet. Även Khomeinis barnbarn är nu anklagad för svikeri gentemot landet bara för att han står på oppositions sidan.
  Att Khomeini åstadkom revolutionen var det faktiskt inte enbart tack vare honom. Det var många fler som hjälpte honom och om det vore inte för folket så skulle Shah ännu idag regera i landet. Samma folk som idag har vänt sig på regimen. Läs om Behzad Nabavi. Han satt 7 år i fängelse under Shahs regim anklagad för att stödja Khomeini. Idag sitter han också i fängelse anklagad för att motarbeta regimen. Är det verkligen inte skrattretande???

  Mitt råd till dig är att nästa gång du ska skriva om något sådant, försök forska lite kring det hela först. Tänk på att många sitter och läser din blogg och genom att göra det så kan folk börja bygga upp olika uppfattningar som kan vara baserad på fel information.

 7. Bahlool
  Bahlool 21 februari 2011

  Den filmen har jag sett..jag har även sett hur ni “muslimer” gick runt och skrattade och hånade Imam Hussain på hans dödsdag 😉
  Hur mkt älskar du ditt land? Om du älskar det så mkt, åk dit och gör nåt? Jag vet mer om Iran än du nånsin kommer veta 🙂

  Allt det du skrev vet jag och har jag skrivit om, så vad mera ska jag forska ,) Att majoriteten av folket är emot er och ert betjänande av västliga makter vet du väl? Du vet väl att majoriteten av irans befolkning är för regeringen?

 8. Sara
  Sara 21 februari 2011

  Tyvärr så verkar du varken kunna konsten att diskutera eller argumentera med respekt. Det är ditt land som är invaderad av väst så jag tycker att du kanske borde åka dit och göra nåt åt saken. Att vi protesterar mot nuvarande regim har inget med islam att göra. Vi protesterar mot orättvisa. Varför ska egentligen endast de religiösa ha rättigheter i samhället. Varför kan endast en shia muslim kandidera sig till president valet om Iran nu är ett demokratiskt land? Varför är Balocher som bor i sydöstra delen av Iran så fattiga? Är det inte för att de är sunnier? Är detta verkligen demokratiskt?? Är det så Imam Ali hade velat se sin shia bete sig? Vad innebär det egentligen att vara shia för dig?? Att under muharam klä sig i svart och slå sig gul och blå?

  Till din kommentar om att “protestanterna” gick runt och skrattade under ashura. Även om någon gjorde det, är det inte förbjudet att sätta eld mot folk under Muharam? Muharam betyder Haram månaden vilket innebär då att man inte får döda. Du säger att majoriteten är för regimen?? Hur vet du det?? satt du och räknade med fingrarna eller? Har du någon som helst riktig statistik att komma med ens?
  Du låter precis som Ahmadinejad i din argumentation. Du säger saker utan att kunna bevisa något.
  Jag ser ingen som helst anledning att diskutera det här med dig längre för det verkar som om du är en av dessa många människor som enbart ser det ytliga. Allt ni kan och har lärt er i livet är att döma folk. Fördomar höger och vänster, Jag älskar mitt land mer än du någonsin kommer att kunna älska ditt eget land. Jag deltog i protesterna sommaren 2009 och jag känner mig väldigt stolt över det. Vi kommer inte lägga av tills vi får våran vilja igenom men det kan du tyvärr aldrig kunna förstå.
  Jag föreslår att du vidger din syn på politiken genom att läsa lite mer böcker. Du kanske borde prova och läsa lite av Dr Ali Shariati. Det skulle nog göra dig och ditt omdöma lite gott.
  Nästa gång du argumenterar försök lite bättre istället för att sitta och anklaga folk bara sådär. Att jag inte befinner mig i mitt land just nu är enbart min ensak. Men det innebär inte att jag inte älskar landet där jag föddes och växte upp i. Respekt frambringer respekt och detsamma gäller för hat so dont be such a hater 😉

 9. Bahlool
  Bahlool 21 februari 2011

  Tyvärr så verkar du varken kunna konsten att diskutera eller argumentera med respekt. Det är ditt land som är invaderad av väst så jag tycker att du kanske borde åka dit och göra nåt åt saken. Att vi protesterar mot nuvarande regim har inget med islam att göra. Vi protesterar mot orättvisa. Varför ska egentligen endast de religiösa ha rättigheter i samhället. Varför kan endast en shia muslim kandidera sig till president valet om Iran nu är ett demokratiskt land? Varför är Balocher som bor i sydöstra delen av Iran så fattiga? Är det inte för att de är sunnier? Är detta verkligen demokratiskt?? Är det så Imam Ali hade velat se sin shia bete sig? Vad innebär det egentligen att vara shia för dig?? Att under muharam klä sig i svart och slå sig gul och blå?

  Tyvärr så behandlar jag folk efter hur de behandlar mig. Hade du inte varit så defensiv och aggressiv så hade du kanske fått lite respekt, men är man respektlös så blir manrespektlös behandlad. Nåt att tänka på min käre “muslim”. Jag har inga problem med att mitt land är invaderat av väst. Vi har gett blod i över 50 år, lite vila under västlig kontroll skadar inte 😉
  Att protestera är en sak, att spränga upp, bränna ner, hota, skada, är nåt annat. Ingen sa enbart de religiösa ska ha rättigheter, men i väst behandlas ateister bättre än relgiösa, då är det väl inget fel med att ett samhälle har tvärtom? Iran är inget demokratiskt land, Iran är en teokrati, byggd på shiaislam. Som sagt, passar det inte så behöver du inte var där? Folket fick omrösta om konstitutionen 1979 och de valde detta system, acceptera folkets vilja, om du nu är en demokrat?
  Många är fattiga. Iran är under embargo, hotat och dess ekonomi drabbas av detta embargo, då kan inte alla bli rika, tyvärr. Slå sig gul och blå? Jag är rätt säker på att inget hos dig är muslimskt eller shia 😉 vad föredrar damendå? Shahen? västlig demokrati? Mujahedin Khalq?

  Till din kommentar om att ”protestanterna” gick runt och skrattade under ashura. Även om någon gjorde det, är det inte förbjudet att sätta eld mot folk under Muharam? Muharam betyder Haram månaden vilket innebär då att man inte får döda. Du säger att majoriteten är för regimen?? Hur vet du det?? satt du och räknade med fingrarna eller? Har du någon som helst riktig statistik att komma med ens?

  Vem säger att maninte för döda? Då kan ju alla anfalla under Muharram. Hussain dog under Muharram. Några av Irans offensiver skedde under Muharram. Än en gång visar du dina sanna färger, att ränna runt, hota, håna och angripa det som landet är uppbygd på, shiaislam och Ahlul Bayt är normalt enligt dig. Du muslim? My ass du är 😉
  Jag har statistik att komma med
  förutom valen
  så har jag opiononsundersökning, gjord av amerikanska företag som visar det.
  http://www.bahlool.se/2011/01/07/opinionsundersokning-om-iraniers-stod-till-regeringen/

  så visa mig din statistik att folket är emot regeringen? Visa mig att de inte vill ha systemet? Jag har lagt fram mina bevis, vad har du att komma med. Och snälla, undvik inte mina frågor, som vanligt.

  Du låter precis som Ahmadinejad i din argumentation. Du säger saker utan att kunna bevisa något.
  Jag ser ingen som helst anledning att diskutera det här med dig längre för det verkar som om du är en av dessa många människor som enbart ser det ytliga. Allt ni kan och har lärt er i livet är att döma folk. Fördomar höger och vänster, Jag älskar mitt land mer än du någonsin kommer att kunna älska ditt eget land. Jag deltog i protesterna sommaren 2009 och jag känner mig väldigt stolt över det. Vi kommer inte lägga av tills vi får våran vilja igenom men det kan du tyvärr aldrig kunna förstå.

  Loooooooooool, du har väl märkt att jag har lagt bevis för allt jag hävdat? Vad har du gett mig? En youtube film..där en lastbil kör på idioter? Wow..Mkt bevis 😉
  hahah dumbass, först säger du att jag har fördomar, sen säger du en fördom själv, där du säger att du älskar ditt land mer än jag nånsin kommer göra..hur vet du det? Vad vet du om min kärlek till mitt land? Snälla kasta inte sten i glashus? Du kommer inte lägga av? Fortsätt, bränna, hota och ljuga 😉 Islam har svaret, inte du eller dina amerikanska hantlangare. Iran och dess system är här för att stanna..Iran har överlevt Shahen, Iraks anfall, Terrorism och USAs och Israels hot, tror du det ska falla för såna som dig?

  ag föreslår att du vidger din syn på politiken genom att läsa lite mer böcker. Du kanske borde prova och läsa lite av Dr Ali Shariati. Det skulle nog göra dig och ditt omdöma lite gott.
  Nästa gång du argumenterar försök lite bättre istället för att sitta och anklaga folk bara sådär. Att jag inte befinner mig i mitt land just nu är enbart min ensak. Men det innebär inte att jag inte älskar landet där jag föddes och växte upp i. Respekt frambringer respekt och detsamma gäller för hat so dont be such a hater

  När du inte ens var påtänkt, gick jag ut på gatan och demonstrerade och läste Ali Shariatis böcker. Du anklagar, ok, jag anklagar, inte ok.-brr skrämmande
  Bra att du klagar på din låga respekt..det finns hopp för dig?

  det här är din version av islam lol
  http://www.bahlool.se/2011/01/30/jag-spottar-pa-islam-muhammed-och-hans-familj/

 10. Sara
  Sara 21 februari 2011

  Jag känner mig väldigt smickrad för de fina komplimangerna jag fick där. 🙂
  Vet du vad, när jag klickade in mig hos dig så hade jag tänkt mig något helt annorlunda men du skriver så brutalt och barskt att man blir tvungen och ta en defensiv ställning.

  Ali Shariati skriver i sin bok Nyayesh såhär:

  خدایا:
  به من بگو ، تو خود چگونه میبینی؟ چگونه قضاوت میکنی؟
  آیا عشق ورزیدن به اسمها تشیع است؟ یا شناخت مسمی ها ؟؟

  Gud:
  Säg mig, hur ser du på saken? Hur kommer du bedöma?
  Är det att älska namnet som är shiismen i sig eller att lära känna dessa namn??

  Jag har lärt mig lära känna Ahlulbayt, de goda människorna de var. Jag deltar också i muharam firandet så gott jag kan men för mig så slutar det inte där. Jag är muslim och shia och ingen USA-anhängare som du påpekar hela tiden. Att du tvivlar på det gör mig ingenting 🙂 I slutändan så vet man ju själv bäst vad man egentligen står för.
  Gröna rörelsen började först som en rörelse mot nuvarande president. Ingen av de som jag känner och som deltog i protesterna sommaren 2009 hade något annat i sikte. Allt man begärde var ett mera reformerat samhälle. Lite mer demokratisk med respekt för männskliga rättigheter. Det är allt vi ville och fortfarande vill. Sen att andra som mujahedin eller andra grupper började slå sig samman med den gröna rörelsen för att på något sätt dra nytta av det tänker jag inte förneka.

  Jag avslutar mitt inlägg med en citat av Dr Shariati. Jag ska låta dig själv översätta den för jag kommer nog inte kunna göra den någon som helst rättvisa om jag gjorde det på egen hand.

  وقتی زور ، جامه تقوی می پوشد ، بزرگترین فاجعه در تاریخ پدید می آید !
  فاجعه ای که قربانی خاموش و بی دفاعش علی است و فاطمه و بعدها دیدیم که فرزندانشان یکایک و اخلافشان همه !

  « دکتر علی شریعتی »

  P.S jag har ingen statistik att komma med. Jag orkar inte sitta och leta runt i Internet för jag litar inte ens på Internet som källa. Jag vet att det aldrig kommer att finnas någon som helst statistik som jag ens kan lita på. Så funkar det i ett odemokratisk land. Bara en röst får höras! Den regerande rösten.

 11. zulqarnain
  zulqarnain 21 februari 2011

  Bahlool
  vännen låt sara vara 🙂 ne skämtar men nu insåg jag att hon måste vara en underbar människa
  En som är anhängare av Shariati är guld värd!!!!!
  Sara
  Jag själv är en reformist och jag kommer alltid vara det, när jag åker till Iran umgås jag med några namn som de gröna skryter med att dem är på deras sida.
  Jag känner många som var ute 2009 och demonstrerade och jag själv skulle ha gjort det om jag var där men exakt alla dessa personer anser inte att de är gröna längre. Vet du vad hatami sa igår ? han sa att allt som han hade kämpat för under dessa år och för att stärka reformist partiet så har det förstörts under senaste tiden och han vägrade befinna sig i samma sal som karubi fanns i.
  Jag vet det finns orättvisor i Iran men sättet som en del vill förändra det på är fel.
  I måndags brände man bilden på emam khomeinis bild och martyrernas bild och man slog ner en person som vägrade låta de bränna bilden. Jag ringde min kusin som satt i “musavis setat” setat betyder de som organiserade hans kampanji och jag frågade honom om han såg videon, det enda jag fick ut av han var svordomar och sa att han skäms så hemskt mycket. Hur vågar någon person göra så, först det som hände under Ashura där reformisterna förlorade folk och nu detta!
  Oavsett om man är för regimen eller om man har sina åsikter så är de flesta religiösa och iranska propagandan fungerar utmärkt, dem har visat folket att BBC VOA inte bryr sig om andra länder men man gör stor sak av iran
  och man glömmer inte och nämna imam khomeinis mening” om irans fiende klappar för er handling kom ihåg att något är fel och begrunda er handling”

 12. Sara
  Sara 22 februari 2011

  Hamvatan mamnon az hemayatet. Det värmer om hjärtat att se att det finns någon där ute som förstår det man vill ha sagt.
  Så sant så sant den gröna rörelsen börjar tyvärr spåra ur. Det som vårt folk inte har lärt sig är att för ja ska ha rätt så betyder det inte att du måste ha fel. Vi kan båda ha rätt eftersom vi ser på saken ur olika vinklar. Respekt är nyckelordet och det är bristen på just denna vara som ledde till vår “mamlekate golo golab” 😛 ursäkta uttrycket!
  Jag hoppas dock att vi ska ha ett mer rättvist val i Iran vid nästa omgång. Vi har hopp och som man brukar säga: hope is a good thing, maybe the best of things and no good thing ever dies. Förhoppningsvis för ett mer fritt och rättvist Iran baserad på SANNA islamiska lagar 🙂

 13. Bahlool
  Bahlool 22 februari 2011

  nu gillar jag dig mkt mera sara 😉

 14. zulqarnain
  zulqarnain 22 februari 2011

  Sara khanom
  Khahesh mikonam, eftekhar ma khanomhaie emcle shomast
  bahlool detta är persiska artighet fraser som iranier utbyter när dem har nått en överenskommelse 🙂
  Sara khanom
  som min moola Ali sa” fråga för att lära dig något och fråga inte om du ska håna”, tyvärr många av oss inklusive mig själv, jag frågar saker för att kunna visa att personen har fel men om jag frågade saker för att veta den andres tanke sätt och respektera det så skulle både jag och den personen komma långt.

 15. Sara
  Sara 22 februari 2011

  Bahlool jag ogillade aldrig dig 🙂 Jag har bara utsatts för några hemska händelser under min vistelse i Iran och när dessa minnen bubblar upp till ytan så leder det oftast att jag intar min defensiva inställning.

  Zulqarnain shomaham baese eftekhare maeid doste khobam.

  Ali Yaret min vän!!

 16. Bahlool
  Bahlool 22 februari 2011

  Jag var också på defensiven syrran, varje dag måste jag försvara Iran, då blir det lite så )
  Så lnge vi är överens om att vi alla vill dess bästa så…

 17. zulqarnain
  zulqarnain 22 februari 2011

  Sara khanom och min vän bahlool
  Att vi tar till defensiva metoder är endast mänskligt, det är därför vi inte är masoom, många gånger vi begår orättvisor är när våran mänskilga attributer tar över, vi är antingen på defensiv eller offensiv när vi borde vara logiska.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *