Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Lata Sverigedemokrater

SD drabbade av avhoppande ledamöter – DN.SE.

Sedan valet i höstas har många kommunpolitiker hoppat av sina uppdrag i fullmäktige, störst problem har just Sverigedemokraterna (SD). Runt 87 SD-politiker, har lämnat sina uppdrag. Avhoppen hos SD -ledamöter, är sju gånger vanligare än i andra partier.

Enligt SD själva så beror avhoppen på att det finns hot mot politikerna, men Anders Sannerstedt, docent i statsvetenskap från Lund, menar att många av dessa politiker inte visste vad de gav sig in på, att det är mera jobb än man förväntat sig.

Det är nog så att det är brist på intresse och att man inte riktigt har insett hur mycket arbete som följer med om ska göra jobbet ordentligt, säger han till Ekot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *