Press "Enter" to skip to content

Dear Zachery

Kl är 3 och jag kan inte sova, kommer in halvvägs i en dokumentär om en läkares mord och dennes familjs bearbetning av sorgen.

2001 mördas läkaren Andrew Bagby, av sin ex, doktor Shirley Turner. Turner flyr från USA till Kanada, där berättar hon att hon var havande med Andrews barn, som hon senare kallar Zachary. Andrews äldste vän, Kurt Kuenne, började då göra en film, för Zachery, om dennes mördade far. Genom en massa konstiga incidenter, blunder, felaktiga beslut av socialen och rättsväsendet i Kanada, så släpps Shirley Turner mot borgen och får hand om Zachary. Andrews föräldrar, hatfyllda mot sin sons mördare, försöker med alla medel vinna vårdnaden om Zachary. Plötsligt får man reda på att Turner tog Zachary med sig till havet, band fast honom runt sin mage, och hoppade in i det kalla vattnet. Dagen därpå hittas deras kroppar av polisen.

Sen ser man hur föräldrarna försöker få de ansvariga att straffas för sina blundrar och misstag. Jag kan säga, att tårarna rann som bara den. Det stocknade i halsen över ett sådant hemskt öde, först förlora sin son och sedan sitt enda barnbarn.

Synd jag inte kan få tag i filmen, men här kommer trailern…

Trailer

Be First to Comment

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *