Press "Enter" to skip to content

Kvinnan på kamelen som mördade 10 000-tals

Del 1

Hundarna ställde sig vid kamelen och började skälla högt. Damen som satt på Kamelen tittade förundrad ut och frågade en av hennes ledsagare vad platsen de befann sig på hette? Han svarade att stället kallades för Hawab.

Damen blev kritvit, beordrade sina tjänare att vända på kamelen och rida tillbaka mot Hijaz, i nuvarande Saudiarabien. Hären, med över 3000 krigare tittade förundrade på spektaklet och man frågade henne, Aisha, Profeten Muhammeds (saw), varför hon ville vända om och då berättade hon om en profetia som Profeten uttalade. I den sa han, att en dag kommer en av er att höra hundar vid Hawab skälla, och då är hon på fel väg. Vidare sa han, jag varnar dig för att vara denna kvinna oh Aisha.

Armén, redo att spilla muslimers blod, kunde inte vända om, de hade kommit så långt. Man lät 50 av sina män svära på allt som är heligt att detta område inte var Hawab. Detta anses vara första gången i den muslimska historien som människor ljög under ed. Nu när Aisha hade lugnat ner sig, kunde färden gå vidare mot Basra, i Irak, och det som senare skulle kallas Kamelslaget.

Hur kunde Ali, Profetens kusin, utvalde efterträdare, väljas av folket? Hur kunde hennes dödsfiende, mannen hon hatade mer än någon i världen, väljas av massorna? Ingen blev vald på samma sätt som Ali. Abu Bakr, den förste Kalifen tillskansade sig kalifatet, när han red med sin vän Umar, till Saqifa, där valdes de av några hundra personer, medan Profetens (saw) döde kropp fortfarande var varm och Ali och hans släktingar förberedde begravningen.

Umar valdes i sin tur av Abu Bakr, ingen demokrati där inte. Sist var det 6 män som valde Uthman, att bli tredje kalif. Denne stackare var ett bra verktyg i händerna på onda män och det ledde till att han mördades och nu, nu red Aisha, även hon förhatlig mot Uthman, med Talha och Zubair, två maktgalna män, ut för att ta hämnd för mordet på Uthman.

Fortsättning följer..

87 Comments

 1. Bahlool
  Bahlool 29 december 2010

  wsalam wal ra7ma..klart du måste betygsätta honom med högsta betyg..
  Vem baktalar? Vi belyser vad hon gjort och inte gjort. Det hon gjorde kostade muslimerna tusentals liv och skapade en schism som än idag kostar blod. Menar du att Koarnen baktalar Lots fru när den nämner hennes fel? Menar du dina egna sunni böcker baktalar dina sahabas när de tar upp deras fel? Mannen som gång på gång hotade att skilja sig från henne? Tom Koranen säger att om hon och Hafsa inte slutar sprida hemligheter så kommer Allah att belöna Profeten med bättre fruar. Ni älskar alla sahabas? Viälskar alla goda sahabas och tar avstånd från de onda. Vi belyser sanningen från era egna böcker och då är det förtal, när det står i era egna böcker då är det ok? Lite hyckleri..

 2. Bahlool
  Bahlool 29 december 2010

  Elsa
  Holy Quran 66:5 [O wives of the Prophet!] Were he to divorce [any of] you, God might well give him in your stead spouses better than you – women who surrender themselves unto God, who truly believe, devoutly obey His will, turn [unto Him] in repentance [whenever they have sinned] worship [Him alone] and go on and on [seeking His goodly acceptance] – be they women previously married or virgin

 3. Ali
  Ali 29 december 2010

  Aisha (radiAllahu anha) ville försona mellan muslimerna. Hon krävde också ödmjukt qisas.
  Jag har redan varför kvinnor och Profetens (sallAllahu aleyhi wa sallam) kunde gå ut – alltså när det var nödvändigt.

  Så det är okej för en kvinna som Aisha att gå ut för att medla fred? Är detta här enligt dig eller enligt profeten eller enligt nån annan?

  ”Är din mor inte med i din familjs Ahl al Bayt? Nekar din far henne detta?”

  Det är skillnad på profetens fruar och hans riktiga ahl albayt. Bahlool har förklarat det för dig men du vill inte förstå. Har du aldrig hört hadith al kisa eller? Profeten (pbuh) sa innan hans död inför 130000 människor, jag lämnar hos er två saker om ni följer dom kommer ni aldrig bli vilseleda och det är koranen och 3etrati ahla bayti. Och dom är Ahl albayt som var med i hadith al kisa, tyvär fanns inte aisha med där. Har du inte hört om hadith al thakalain?

  ”Var Profeten (sallAllahu aleyhi wa sallam) ”shiat Ali” eller var Ali (radiAllahu anhu) ”shiat Mohammad”?”
  Profeten sa Ali är från mig och jag är från honom. Det finns en annan där profeten säger att Ali och jag (profeten) är från samma ljus

  Om den 12e imamen gömt sig och har levt gömd i alla dessa år (sisådär 1000 år) och kommer vid domedagen (eller innan), betyder det att han är för alltid, alltså att han lever för evigt. Allah azza wa djall säger i Koranen 21:34:

  Synd om dig juu, där bevisa du att du aldrig läser böcker eller har nån kunskap. Enligt sunnas böcker så lever imam mahdi och när han kommer visa sig kommer han vara runt 40 år och han kommer leda världen i mellan 7-9 år för Isa as (jesus) ska återvända sen kommer han dö. Du underskattar allah. Om imam al mehdi försvann för mer än tusen år sen tror du inte allah kan ge han livet tillbaka på denna jord?

  (VI HAR inte skänkt evigt liv åt någon människa före dig [Muhammad]; om du måste dö, skulle de då få leva för evigt?)
  Va säger du om Isa as (jesus) dog han eller allah tog upp han till himlen för att han ska återvända?

  Säg mig hur många shiasidor som inte tar upp vad Ahl al Sunnah säger i sina egna böcker?
  Säg mig du varför shia tar upp ahl al sunnas böcker och säg mig varför sunnah aldrig tar upp shias böcker, kan du svara på den frågan? Dom är bara duktiga på att kasta fitna på shias läran men dom har aldrig läst ur en shia bok. Skulle dom göra det skulle det få katastrofala följder för ahl al sunna.

  ”hur muslimerna behandlar shia muslimerna”. Må Allah belöna dig för just denna del av din kommentar där ditt undermedvetna klassifierade Ahl al Sunnah som MUSLIMER och er själva som SHIA.

  Så du menar att det är okej att döda barn, kvinnor och män för att dom är shia? eller att man tar bort deras rättigheter för deras tro? Jag tror snarare att dom är rädda för hur shia islam utvecklar sig i världen, som sagt det är allahs vilja. Och du bevisar där vilken människosyn du har genom att acceptera att shia muslimerna behandlas illa genom att påstå att mörda oskyldiga människor är okej för att det är ahl al sunna som är muslimer ha ha ha

  Förklara för mig om Fatimat al zahraa (as) förbanna abu baker tills hon dog, i varje bön hon bad förbanna hon sig över honom. Vems vilja hos allah går förre fatimas som är profetens dotter eller abu bakr som är en vän och en förre detta idol dyrkare? Jag tror han brinner i helvete utan någon benådning. Hur kan Omar besegra persian empire när han sprang iväg som en kyckling och lämnade profeten och imam ali själva mot bara 50 soldater?

  (Elsa) vi älskar profeten och hans sahaba och hans fruar så mycket som vi älskar ahl albayt. Men det finns vissa däribland dom som inte förkännar att man nämner deras namn ens, svikare och förrädare. Det är den sunnitiska läran som har vilselett muslimerna. Problemet är allt finns i deras böcker men dom vill inte lära sig eller acceptera det.

  Sist men inte minst vill jag bara visa den här videon om hur ”BRA” aisha var genom sahih al bokhari…. http://www.youtube.com/watch?v=puzDS3zw9Cw ……. http://www.youtube.com/watch?v=R5RwoxsCFGI …… den är bra —- http://www.youtube.com/watch?v=1jnOsWfY8Jc&feature=related

 4. Abd al-Alim
  Abd al-Alim 29 december 2010

  Bismillah.

  Att många accepterar shiism är inte bevis. Lika många accepterar sunni – eller t o m blir ateister, kristna… Det finns många skäl till varför folk konverterar, några har genuin övertygelse, några har ett särintresse. Kolla bara t ex på iranier i Sverige, väldigt många förkastar islam i Sverige och är istället ateister eller icke-troende. Jag kan också posta många ex-shia sidor, bland annat http://wylsh.com/, http://www.newshia.com/. Har du hört om Ayatullah Abu Al-Fathel Al-Burqai som lämnade shiism?

  Bahlool, det är ironiskt att du tar upp Lots fru. För även hon tas med i Lots Ahl al Bayt.

  Bahlool, det står i Koranen att goda kvinnor är för goda män (rättfärdiga) och dåliga kvinnor för dåliga män. Om Aisha (radiAllahu anha) är dålig, menar du då indirekt att Mohammad (sallAllahu aleyhi wa sallam) är dålig, må Allah skydda oss från sådana anklagelser. 66:7 som du posta är inget bevis om något. Det är bara en uppmaning.

  Men jag råder er alla att läsa 24:11-26 där Allah azza wa djall skyddar Aisha (radiAllahu anha) och varnar er om att inte sprida lögner om Profetens (sallAllahu aleyhi wa sallam) fruar.

  Ali, javisst, det är okej för kvinnor att gå ut om det är för något nödvändigt. Jag tvivlar på att du läst alla mina inlägg. Jag har redan förklarat detta. Kolla kommentar som jag skrev 28 december 2010 at 16:48.

  Hadith al Kisa och Thaqalayn är andra diskussioner, och djupare. Dessa kommer självklart komma i framtiden. Men håll ut, som allt annat kommer det bevisas vara ett shia-misstag, och då attackerar ni med massvis av irrelevanta frågor som nu.

  Så var Profeten Muhammad (sallAllahu aleyhi wa sallam) shiat Ali eller var Ali (radiAllahu anhu) shiat Muhammad? Du svarade ej på frågan. Du sa bara att de var en.

  Du tror att jag svarar allt detta och jag inte läst en bok? Betraktarna ser själva mina argument och aldrig hade jag kunnat säga dessa argument om jag inte läst. Angående Isa (aleyhi salam) så lever han inte på jorden som ni påstår 12e imamen gör. Isa (aleyhi salam) restes upp till Allah azza wa djall – och han finns inte kvar på jorden.

  Jag tror du missförstod Ali min poäng när jag citerade din ”hur muslimerna behandlar shia muslimerna”. Jag har inte talat politik eller världsproblem. Jag talade om det lingvistiska i det du skrev där du beskrev Ahl al Sunnah som muslimer och er själva som shia. Muslim betyder “en som underkastar sig Guds vilja” och shia betyder sekt. Du beskrev alltså Ahl al Sunnah som de “som underkastar sig Guds vilja” och er som en sekt.

  Det ni tror finns i våra böcker finns inte. Ni misskrediterar, manipulerar, förvränger, halvciterar och ändrar det som står i våra böcker. Din vän Rasul blev ett klockrent exempel när jag avslöjade hans bluff. Detta har jag lärt mig genom mina diskussioner med er. Även om det står något i våra böcker som ni uttrycker korrekt så misstolkar ni det. Det är därför ni inte kan bevisa något.

  Och alhamdulillah, att svara är enkelt för sanningen är uppenbar.

  Ali aka Shaykh Youtube, verkar vara du som inte läser…

  Abd al-Alim

 5. Musa
  Musa 29 december 2010

  Ali, vad hjälper det att klistra in videon med folk som blivit shia?

  Broder Abd Al Alim, jag har inte ens valt att delta i diskussionen och har inte framfört något argument. Detta pga av ditt sätt att argumentera förra gången. Du misstolkade och vrängde mina ord, och inte ens bad om ursäkt efteråt.
  Det går inte att framföra en vetenskaplig debatt med dig eftersom du går på känslor och inte kunskap. Ifall Aisha (ra) själv sagt i din sahih att ahlulbayt(as) som nämns i versen 33:33, och som renades är Profeten, Fatima, Ali, Hassan, Hussein så förstår jag inte vad du diskuterar om. En annan hadith med Umm salama(ra) även betonar att fruarna inte ingår i detta. Angående Imam Mehdi(as) så har ingen sagt att han ska leva för alltid. Dina vänliga ord här är imponerande, och jag tyckte om ditt sätt. Efter att jag läst din blogg så insåg jag att du inte vill diskutera utan svartmåla. Det är absolut inte vetenskapligt. Du är inte bättre än de som kallat dig dåliga saker, då du skrivit att vi hycklar med quranen och dylikt. Aisha(ra) gick emot quranen, kan du bevisa i quranen vart det står att fruarna får gå ut i specifika fall? Hursomhelst må Allah förlåta henne för splittringen hon orsakade. Det råder ingen tvivel om att hon ska respekteras men det betyder inte att hon är immun mot kritik. Du går på saker som visar att du inte är kunnig om ahlulbayts lära. Ifall man är shiat Ali är man utan tvekan shiat Muhammad(saw), eftersom Ali var den sanna följaren av Muhammad(saw).
  Vad vill du föra fram till vetenskapliga teoretikern?, Slaget om Jamal eller Kriget mellan Ali(as) och Muawiya?

 6. Rasul
  Rasul 29 december 2010

  ” tar hadither och ändrar ”

  mer lögner av Abd al-Alim … om jag skulle ändra någonting då skulle jag skriva från mig själv… allt som jag skrev finns i hadisen…din ilska gör dig blind så att du kan inte se sanningen…

  må ALLAH ÖPPNA DINA ÖGON SÅ ATT DU KAN SE SANNINGEN!

  “agerar utifrån ilska”

  hur kan man vara ilsken eller agera utifrån ilska på en människa som du? man ska tycka synd om såna som du…

  “7 är volymen, 70 är boken, och 570 är hadithen. Därför är den rätta referensen 7.70.570.”

  om det inte är rätta referansen varför står det då i en sunni hemsida Sahih al-Bukhari Hadith: 7.570 ????

  “Den länken till alim.org var bra, för då kan alla se att du hade ändrat hadithen. Tack!”

  jag har inte ändrat någonting alls, allt som jag skrev finns i hadisen jag har bara citerat… så sluta med dina lögner…

  * bara så att du vet jag skrev inte att det var hela hadisen… *

  och Tack för att du bevisar gång på gång hur blind du är!

 7. Abd al-Alim
  Abd al-Alim 29 december 2010

  Bismillah.

  Musa, min ädla vän, Allah vet vad som döljer sig i våra hjärtan, och jag har aldrig velat svartmåla någon. Jag har tagit det ni skrivit och utifrån det diskuterat så sakligt som jag kunnat. När jag blivit etiketterad har jag besvarat dessa ganska lugnt, och jag har inte hånat eller förvrängt dina ord. Trots att du EFTER att jag slutade diskutera på MammaMarie.se fortsatte tala om mig som t ex 08 december 2010 kl 16:03:

  “Det är som du säger Marie, dom har ett mål och det är att sprida hat och svartmåla anhängare till Ahlulbayt(as). Så har det alltid varit och det kommer knappast att ändras nu. De är verkligen anhängare till Banu Umayya och har inget med majoriteten Sunnimuslimer att göra. Deras osäkerhet är så självklar att dom måste ”vaccinera” sina anhängare från ahlulbayts(as) lära, genom att ge profylax/förebyggande medel i form av hat och fördomar.”

  Så du ser, min blogg och mina inlägg är öppna för alla. Om det finns något specifikt i dessa som gjort dig ledsen ska du veta att det inte är min ambition eller avsikt och jag ber således om ursäkt för detta. Jag är Allahs tjänare och har genom mycket efterforskning accepterat islam i dess sunda och naturliga form för många år sen. Jag vill endast dela med mig av den sunda islam som är den originella istället för den psykologiskt nedbrytande shiism, där man sörjer praktiskt taget hela tiden. Må Allah acceptera det du gör Musa uppriktigt, och må Allah ge dig den rätta vägledningen.

  Min bror i mänskligheten Musa, jag har redan förklarat utifrån vår primära källa Koranen att Allah azza wa djall SÄGER att fruarna till Profeten (sallAllahu aleyhi wa sallam) är Ahl al Bayt. (33:32-33). Transliterationen igen:

  Ya nisa al-nabiyi lastuna kahadin mina alnisa-i ini itaqaytuna fala takhdaAAna bialqawli fayatmaAAa allathee fee qalbihi maradun waqulna qawlan maAAroofan Waqarna fee buyootikunna wala tabarrajna tabarruja aljahiliyyati al-oola waaqimna alssalata waateena alzzakata waatiAAna Allaha warasoolahu innama yureedu Allahu liyuthhiba AAankumu alrrijsa Ahlul Bayt-i wayutahhirakum tatheeran”

  Vad mer för bevis behöver du? Vi behöver inte gå in på detta mer. Allah säger, därmed är det så. Du behöver inte tolka hadither åt mig eller påpeka att det finns den och den hadithen. Allah säger och därmed stopp. Jag har även citerat Koranen där det står att fruarna till Profeten (sallAllahu aelyhi wa sallam) är våra mödrar (33:6). Allah har befallt oss att se Profetens (sallAllahu aleyhi wa sallam) fruar som mödrar. Hur kan man kringgå denna befallning genom hadither? Är hadith eller Koran starkare?

  Vad mig befarar ädla vän, så är inte dagens shiiter som diskuterat med mig kunniga om Ahl al Bayts lära – utan om al-islam.org OCH ANDRA liknande sidors lära. Tyvärr.

  Rasul, du kan ej ta dig ur att du skämde ut dig. Bespara dig ännu mer pinsamheter, sluta skriv. Jag känner mer och mer sympati för dig ilskna vän.

  Abd al-Alim

 8. Bahlool
  Bahlool 29 december 2010

  DU är rätt genant Abd. Du talar om att vi inte är kunniga om Ahlul Bayts lära. Historien är rätt klar. Ahlul Bayt tog avstånd från de mördare du stödjer. Fatimahs avståndstagande från Abu Bakr och hans gäng är rätt uppenbart, hon hatade honom så pass att hon inte ens hälsade på honom. Att du försöker underminera det är bara genant. Du talar om kunnighet om Ahlul Bayt, faktum är att du inte är kunnig utan du tar sidor som med alla medel försöker falsifiera historien. Du talar om ilska, ingen här bär ilska, vi tycker synd om att du är så fel ute och ändå kvarhåller. Du har inte kunnat svara på våra frågor.
  Varför slogs ali inte för dina kära ledare? Han älskade dem ju? Varför hatade Fatima dem? Varför och varför och varför och som vanligt kommer du inte kunna svara utan bara försöka slingra dig 😉

 9. Abd al-Alim
  Abd al-Alim 29 december 2010

  Bismillah.

  Bahlool, ditt eget inlägg på din egen blogg handlar om Kamelslaget och Aisha (radiAllahu anha) inte om Ali (radiAllahu anhu) och hans arbete under de tre första kaliferna. Inte heller om Fatima (radiAllahu anha).

  Abd al-Alim

 10. Bahlool
  Bahlool 29 december 2010

  Bahlool, det står i Koranen att goda kvinnor är för goda män (rättfärdiga) och dåliga kvinnor för dåliga män. Om Aisha (radiAllahu anha) är dålig, menar du då indirekt att Mohammad (sallAllahu aleyhi wa sallam) är dålig, må Allah skydda oss från sådana anklagelser. 66:7 som du posta är inget bevis om något. Det är bara en uppmaning.

  Än en gång försöker du byta samtalsämne. Om goda kvinnor är för goda män och dåliga kvinnor för dåliga män, då var alltså Lot en dålig man? Var Adam en dålig man? Så funkar inte världen. Koranen har redan klargjort och varnat Aisha för att sprida Profetens hemligheter. Profeten bad henne stanna hemma och han varnade henne för att gå ut i strid..

  Ali var shiat Profeten och vi är shiat Ali för att han är Shiat Profeten.

  Sen undvek du mina frågor, än en gång..bra försök och bra väg att gå..men jag förväntar mig att du besvarar mina frågor tack 🙂

 11. Bahlool
  Bahlool 29 december 2010

  Rätt kul, om de tär så, varför tar du upp mehdin och jesus då? Du hävdar att ahlul bayt älskade Abu Bakr och hans gäng, då svarar jag med att fråga om Ali och Fatima :)..

 12. Abd al-Alim
  Abd al-Alim 29 december 2010

  Bismillah.

  Nej, Lot (aleyhi salam) var inte en dålig man, och Allah azza wa djall gör en tydlig poäng här. Allah azza wa djall säger 15:59-60:

  “Illa ala lootin inna lamunajjoohum ajmaAAeena
  Illa imraatahu qaddarna innaha lamina alghabireena”

  “Lot och hela hans hus skall dock räddas –
  utom hans hustru som skall bli kvar – så har Gud beslutat – tillsammans med de övriga.”

  Notera orden – “Så har Gud beslutat”. Allah azza wa djall nämnde i detta fall det specifika.

  Varför är ni inte shiat Muhammad istället? En gång frågade jag en kristen, “om Jesus är Guds son, varför dyrkar du inte fadern som Jesus dyrkade?”. Det är en ironisk analogi med ditt argument.

  Abd al-Alim

 13. Bahlool
  Bahlool 29 december 2010

  Säg mig, visa mig i Koranen ordet Ahlul Sunnah wa al Jama3a, varför är ni Ahlul Sunnah när ni ju säger ni är muslimer? Samma fråga kan ställas om shiat Ali. Ni kör samma tricks som de hycklare som fanns runt omkring Profeten, att de tillhörde hans anhängare 😉 Det är inte bara ord som räknas utan även handlingar. Vi är shiat Ali för Ali var den närmaste till Profeten, ingen, inte din Abu Bakr eller Umar var ens i närheten när det gällde slagen eller kunskapen. Ali är det närmaste du kommer en bra muslim efter Profeten därför är vi hans anhängare för vi vet vi är samtidigt anhängare av Muhammed och hans familj. Muhammed (saw) Sa jag lämnar efter mig Koranen och Ahlul Bayt, inte Koranen och Aisha eller Abu Bakr. Hade han sagt det så hade vi följt dina kära idoler.
  Så allah har beslutat om Lot, din poäng? Hon var ju Profetens fru, vart i Koranen står det att Aisha är räddad och att hon är bra? Det står att hon är vår moder ja, men hon är inte ofelbar.

 14. Abd al-Alim
  Abd al-Alim 29 december 2010

  Bismillah.

  Det står inte att någon är ofelbar i Koranen. Inte ens Profeten (sallAllahu aleyhi wa sallam) själv.

  Abd al-Alim

 15. Bahlool
  Bahlool 29 december 2010

  Så vi ska ha profeter som är felbara? Hur ska du veta vad som är Allahs budskap eller en felbar människas nonsens?

 16. Bahlool
  Bahlool 29 december 2010

  Sahih Bukhari, Volume 4 Hadith 336:

  “Narrated Abdullah: The Prophet stood up and delivered a sermon, and pointed to the house of Aisha, and said: “Fitna (trouble/sedition) is right here,” saying three times, “from where the side of the Satan’s head comes out.”

  Från era egna böcker!! Från era egna hadither! Från era egna lärda!! Inte shia utan Sunni hadither

 17. Rasul
  Rasul 29 december 2010

  @Abd al-Alim

  “Rasul, du kan ej ta dig ur att du skämde ut dig. Bespara dig ännu mer pinsamheter, sluta skriv. Jag känner mer och mer sympati för dig ilskna vän”

  jag skämde mig ut? med dina lögner…du är skrattretande… *kan ej sluta skratta*
  de du som skämer utt dig ständigt gång på gång… och med dina lögner vill du visa att jag har skämt utt mig…?

  först var du från Ahl al sunnah wal Jamah och hade valt medel vägen… sedan förvandlades du plötsligt till en sunni….och ville ha debatt mellan sunni-shia….sedan sa du att all Sahaba älskar varandra (124,000 sahaba och alla älskade sahaba) och sedan du skulle kriga med Ali (as) emot Muawiy (L)…och efter Muawiyas namn skriver du (radiAllahu anha)

  är du inte trött av dina lögner Abd al-Alim ? VISA VAD JAG HAR ÄNDRAT!!!
  jag har bara citerat från hadisen…

  ANNARS ÄR DU EN LÖGNARE !!!

  —————-

  Rasul says:
  28 december 2010 at 17:15
  Sunni references: Sahih al-Bukhari Hadith: 7.570

  Narrated al-Qasim bin Muhammad:

  Aisha, (complaining of headache) said, ”Oh, my head”! Allah’s Apostle said, ”I wish that (i.e., your death) had happened while I was still living, for then I would ask Allah’s Forgiveness for you and invoke Allah for you.” Aisha said, ”A likely story! By Allah, I think you want me to die; and If this should happen, you would spend the last part of the day sleeping with one of your wives!”

  Abd al-Alim says:
  28 december 2010 at 17:31

  Narrated Al-Qasim bin Muhammad:
  Sunni references: Sahih al-Bukhari Hadith:7.70.570

  ‘Aisha,(complaining of headache) said, ”Oh, my head”! Allah’s Apostle said, ”I wish that had happened while I was still living, for then I would ask Allah’s Forgiveness for you and invoke Allah for you.” Aisha said, ”Wa thuklayah! By Allah, I think you want me to die; and If this should happen, you would spend the last part of the day sleeping with one of your wives!” The Prophet said, ”Nay, I should say, ‘Oh my head!’ I felt like sending for Abu Bakr and his son, and appoint him as my successor lest some people claimed something or some others wished something, but then I said (to myself), ‘Allah would not allow it to be otherwise, and the Muslims would prevent it to be otherwise”.

  —————

  Rasul says:
  28 december 2010 at 17:15
  Aisha, (complaining of headache) said, ”Oh, my head”! Allah’s Apostle said, ”I wish that (i.e., your death) had happened while I was still living,

  Abd al-Alim says:
  28 december 2010 at 17:31
  ‘Aisha, (complaining of headache) said, ”Oh, my head”! Allah’s Apostle said, ”I wish that had happened while I was still living,
  —-

  Rasul says:
  28 december 2010 at 17:15
  ”I wish that (i.e., your death) had happened while I was still living, for then I would ask Allah’s Forgiveness for you and invoke Allah for you.”

  Abd al-Alim says:
  28 december 2010 at 17:31
  ”I wish that had happened while I was still living, for then I would ask Allah’s Forgiveness for you and invoke Allah for you.
  —-

  Rasul says:
  28 december 2010 at 17:15
  Aisha said, ”A likely story! By Allah, I think you want me to die; and If this should happen, you would spend the last part of the day sleeping with one of your wives!”

  Abd al-Alim says:
  28 december 2010 at 17:31
  ”Wa thuklayah! By Allah, I think you want me to die; and If this should happen, you would spend the last part of the day sleeping with one of your wives!”
  —-

  VISA VAD JAG HAR ÄNDRAT?

 18. Rasul
  Rasul 29 december 2010

  Ibn ‘Umar reported that Allah’s Messenger (may peace be upon him) stood by the door (of the apartment of) gafsa and, pointing towards the east, he said: The turmoil would appear from this side, viz. where the horns of Satan would appear, and he uttered these words twice or thrice and Ubaidullah b. Sa’ld in his narration said. The Messenger of Allah (may peace be upon him) had been standing by the door of ‘A’isha.

  Sunni references:
  Sahih Muslim Book 041, Number 6939

  Ibn Umar reported that Allah’s Messenger (may peace be upon him) came out from the house of ‘A’isha and said: It would be from this side that there would appear the height of unbelief, viz. where appear the horns of Satan. i. e. cast.

  Sunni references:
  Sahih Muslim Book 041, Number 6941

 19. Bahlool
  Bahlool 29 december 2010

  Från sunniternas egna böcker och ädnå kommer de säga nej, det stämmer inte, nej ni har missförstått..suck..sanningen är så klar..

 20. Rasul
  Rasul 29 december 2010

  WALLAH DU HAR HELT RÄTT!


  Sahi Bukhari Volume 4, Book 52, Number 67:
  “May Allah be merciful to ‘Ammar. He will be killed by a rebellious aggressive group. ‘Ammar will invite them to (obey) Allah and they will invite him to the (Hell) fire.”

 21. Bahlool
  Bahlool 29 december 2010

  hehe den hadithen är så klockren..ändå säger de mördaren var en som lovades paradiset eller nåt sånt..så om du lovas paraidset, så kan du sluta be, du kan sluta fasta, du kan sluta bete dig som muslim, för efteråt kan du göra alla dumheter du vill, du är ju lovad paradiset en gång 😉

 22. Rasul
  Rasul 29 december 2010

  he he… 🙂

 23. Abd al-Alim
  Abd al-Alim 29 december 2010

  Bismillah.

  Allah azza wa djall säger i 24:12:

  “Alla troende män och kvinnor borde – då de hör sådant [tal] – tro det bästa om varandra och säga: “Detta är en uppenbar lögn.”

  Allah azza wa djall är allt för muslimer. Vi tror det bästa om varandra.

  Angående hadithen du nämner i Bukhari; detta är den vanliga första reaktionen jag fått av shiiter i sådana här diskussioner. Det dröjde länge tills denna hadith kom upp under denna diskussion.

  Först vill jag ge den korrekta återgivningen och inte shiiters subjektiva tolkning:

  Narrated ‘Abdullah:

  The Prophet stood up and delivered a sermon, and pointing to ‘Aisha’s house (i.e. eastwards), he said thrice, “Affliction (will appear from) here,” and, “from where the side of the Satan’s head comes out (i.e. from the East).”

  Alltså pekade han mot öst och inte på Aishas (radiAllahu anha) hus. Vilket hus var för övrigt Aishas (radiAllahu anha) hus? Profetens (sallAllahu aleyhi wa sallam) hus.

  Det här problemet med okunskap inom hadith. Man gör sådana här misstag som Bahlool gjorde.

  Visste ni att anti-muslimer använder samma argument för att ta bort Profeten Muhammads (sallAllahu aleyhi wa sallam) legitimitet som profet? Eftersom Aishas (radiAllahu anha) hus är Profetens (sallAllahu aleyhi wa sallam) hus. Man säger att eftersom han (sallAllahu aleyhi wa sallam) “pekade på sitt eget hus” och påstod att shaytaan kommer därifrån. Alltså pekade Profeten (sallAllahu aleyhi wa sallam) inte på sitt hus utan mot öst.

  Vad är byggt idag över Aishas (radiAllahu anha) hus? Masjid an-Nabawi. Är det härifrån ondska ska komma ifrån? Må Allah skydda oss från sådana här missförstånd.

  Om jag pekar på qibla, och en lantgård är framför mig, ber jag då mot qibla eller lantgården? På samma sätt när Profeten (sallAllahu aleyhi wa sallam) pekade mot öst var hans (sallAllahu aleyhi wa sallam) hus i vägen.

  Fler hadither som klargör denna hadith:

  Sahih Muslim, Book 041, Number 6938:
  Ibn Umar reported that he heard Allah’s Messenger (may peace be upon him) as saying while he had turned his face towards the East: “Behold, turmoil would appear from this side, from where the horns of Satan would appear.”

  Sahih Muslim, Book 041, Number 6939:
  Ibn Umar reported that Allah’s Messenger (may peace be upon him) stood by the door (of the apartment of) Hafsa and, pointing towards the East, he said: “The turmoil would appear from this side, viz. where the horns of Satan would appear,” and he uttered these words twice or thrice; and Ubaidullah in his narration said: the Messenger of Allah (may peace be upon him) had been standing by the door of Aisha.

  Sahih Muslim, Book 041, Number 6940:
  Salim b. Abdullah reported on the authority of his father that Allah’s Messenger (may peace be upon him), while turning his face towards the East, said: “The turmoil would appear from this side; verily, the turmoil would appear from this side; verily, the turmoil would appear from this side–the side where appear the horns of Satan.”

  Sahih Bukhari, Volume 9, Book 88, Number 214:
  Narrated Ibn Umar:
  The Prophet said, “O Allah! Bestow Your blessings on our Sham! O Allah! Bestow Your blessings on our Yemen.” The People said, “And also on our Najd (i.e. Iraq).” He said, “O Allah! Bestow Your blessings on our Sham (North)! O Allah! Bestow Your blessings on our Yemen (South).” The people said, “O Allah’s Apostle! And also on our Najd (i.e. Iraq).” I think the third time the Prophet said, “There (in the Najd, i.e. Iraq) is the place of earthquakes and afflictions and from there comes out the side of the head of Satan.”

  Vad låg i öst som Profeten (sallAllahu aleyhi wa sallam) varnade för?

  Nuvarande Irak och Iran.

  Ibn Abbas (radiAllahu anhu) rapporterar:

  Al-Mu’jam al-Kabeer, Compiled by Imam Al-Tabarani:
  Narrated by Ibn Abbas:
  The Prophet supplicated and said, “O Allah bestow your blessings on our Shaam and Yemen.” A person from amongst the people said, “O Prophet of Allah, and Iraq?” He said, “ Indeed there (in Iraq) is the Horn of Satan, and the trials and tribulations will come like mounting waves, and indeed harshness is in the East.”

  Vad kom från det persiska riket? Abu Lulu bland annat, som mördare Umar bin Khattab (radiAllahu anhu) och grunden till dagens shiism.

  Allahu akbar, bevisen är uppenbara.

  Abd al-Alim

 24. Bahlool
  Bahlool 29 december 2010

  hahahaha du är så gullig..samma lögn brukar användas av wahabiterna för att ge skulden till shiiterna 😉 men det är inte shiiterna som jobbar för USA och Israel 🙂 Du vet djuret Bin Baz och hans fatwa som lät homos och sionister finnas på helig muslimsk mark?
  Anyway. Fatwan är rätt klar och uppenbar, men allt försöker du förvrida och alltid är det shiiterna som får skulden..så mkt hat 🙁

 25. Abd al-Alim
  Abd al-Alim 29 december 2010

  Bismillah.

  Jag tycker att jag sagt mitt i denna diskussion.

  Tack återigen Bahlool, hörs vid nästa ämne där det behövs en motvikt.

  Abd al-Alim

 26. Bahlool
  Bahlool 29 december 2010

  Ta hand om dig min salafi vän 🙂

 27. Musa
  Musa 29 december 2010

  Ädla Broder Abd Al ALim,
  Jag skrev det där efter att du vred på det jag skrev på ett väldigt orättvist sätt. Du skrev att jag påstod att Ahlulbayt är orättfärdiga och att shia hycklar. Jag förstår inte vart du får din tafsir ifrån ifall du inte accepterar ahadith från sahih muslim och sahih tirmidhi angående versen 33:33. Du finner att shiism är psykologiskt nedbrytande medan jag finner din gren som extremt psykologiskt nedbrytande och mörk. Jag utgår ifrån att du följer ibn Taymiyya, annars ber jag om ursäkt ifall jag har fel. I detta livet så är man lycklig och framgångsrik ifall man följer islam riktigt, men jag hoppas att jag alltid mindes hussein(as) och inte är lycklig förrän jag är med honom i paradiset. Jag föredrar att minnas ahlulbayts tragedier i mina handlingar och tackar Allah(swt) att jag inte tror på att Allah har kroppsdelar och är begränsad, sitter på en tron, osv, som Ibn taymiyyas anhängare säger.
  Salamu aleykum och må Allah vägleda oss.

 28. Rasul
  Rasul 29 december 2010

  Wahhabiter (salafiter) hjälpte Britannien att ockupera Osmanska Riket 🙁

 29. Bahlool
  Bahlool 29 december 2010

  De slöt avtal med Engelsmännen att de inte skulle röra engelsmännens allierade om de fick behålla Saudi, samtidigt mördade de tiotusentals sunniter och shiiter. Tyvärr har deras pengar förblindad många 🙁

 30. Rasul
  Rasul 29 december 2010

  Volume 2, Book 17, Number 147:
  Narrated Ibn ‘Umar:

  (The Prophet) said, “O Allah! Bless our Sham and our Yemen.” People said, “Our Najd as well.” The Prophet again said, “O Allah! Bless our Sham and Yemen.” They said again, “Our Najd as well.” On that the Prophet said, “There will appear earthquakes and afflictions, and from there will come out the side of the head of Satan.”

  Volume 9, Book 88, Number 214:
  Narrated Ibn ‘Umar:

  The Prophet said, “O Allah! Bestow Your blessings on our Sham! O Allah! Bestow Your blessings on our Yemen.” The People said, “And also on our Najd.” He said, “O Allah! Bestow Your blessings on our Sham (north)! O Allah! Bestow Your blessings on our Yemen.” The people said, “O Allah’s Apostle! And also on our Najd.” I think the third time the Prophet said, “There (in Najd) is the place of earthquakes and afflictions and from there comes out the side of the head of Satan.”

 31. Bahlool
  Bahlool 29 december 2010

  haha ja den säger de också syftar på Irak och Iran 😉

 32. Rasul
  Rasul 29 december 2010

  Qays ibn Sa‘d narrated that Allah’s Messenger (s.w.s.) said: ‘Were faith to be suspended from the Pleiades, men from the sons of Faris [south-central Iran] would reach it.’ (Narrated in the Musnads of both Abu Ya‘la and al-Bazzar, classified as Sahih by al-Haythami. Majma‘, X, 64-5. See further Nawawi’s commentary to Sahih Muslim, XVI, 100.)


  glömde att skriva Sahih Bukhari …
  Sahih Bukhari Volume 2, Book 17, Number 147
  Sahih Bukhari Volume 9, Book 88, Number 214

 33. Ali
  Ali 29 december 2010

  Hadith al Kisa och Thaqalayn är andra diskussioner, och djupare. Dessa kommer självklart komma i framtiden. Men håll ut, som allt annat kommer det bevisas vara ett shia-misstag, och då attackerar ni med massvis av irrelevanta frågor som nu.

  Har hört dom här ursäkterna många gånger. Vi attackerar inte dig det är du som inte vill svara. Du påstår att bahlool byter samtalsämne när du själv gör det och är omedveten.

  Så var Profeten Muhammad (sallAllahu aleyhi wa sallam) shiat Ali eller var Ali (radiAllahu anhu) shiat Muhammad? Du svarade ej på frågan. Du sa bara att de var en.

  Vem stog alltid på profetens sida? Vem var där alltid när dom andra svek? Varför valde profeten att gifta Fatima med Ali och inte abu bakr eller omar eller nån annan? Abu bakr och omar ville ha Fatima men fick nobben av Profeten. Profeten sa jag väntar på order från allah, och vem blev det ju Imam Ali (as). Allah vet vem som är bäst för henne och vem som är mest lojal så kasta dina omar och abu bakr svikare och förrädare av profeten. Det finns en hadith jag kan hitta den till dig om du vill jag kommer inte ihåg den exakt men en gång satt en hel grupp med sahabis och bland dom imam Ali som var mellan 5-10 år. Profeten fråga om vem som kunde ställa upp på ett uppdrag. Han upprepa sin fråga tre gångar och varje gång var det imam Ali som ställde sig upp, dom andra reste inte sig och imam Ali var bara ett barn då. Det är bevis på vem Profeten litade mest på.

  Angående Isa (aleyhi salam) så lever han inte på jorden som ni påstår 12e imamen gör.
  Hur vett du om han lever på jorden eller inte? Har du en vers från koranen eller en hadith som styrker detta?

  Jag tror du missförstod Ali min poäng när jag citerade din ”hur muslimerna behandlar shia muslimerna”
  Det var du som missförstod vad jag mena från hela början. Jag mena hur er den wahabitiska grenen spänger sig själv i luften och dödar oskyldiga människor i guds namn.

  Även om det står något i våra böcker som ni uttrycker korrekt så misstolkar ni det. Det är därför ni inte kan bevisa något.
  Hahaha vet du vad, du har rätt vi kan inte bevisa nått eftersom varje gång vi kommer med en hadith som är rätt tolkad så ändrar ni den och försöker med alla medel att få den att se ut som dåligt tolkad för att ni vet att i verkligeheten så är den rätt tolkad. Problemet är att ni aldrig erkänner, ni visar er rätta sida och det har vi sett många gånger.

  Ali aka Shaykh Youtube, verkar vara du som inte läser
  Jag kan tillräckligt och jag läser säkert mer än vad du gör men jag har svårt att uttrycka det i text och jag vet att det är inte lönt att diskutera med dig från hela början när du blev ignorant och inte ville svara på enkla frågor. Tro mig, jag kan få dig falla med två frågor men inte bakom datan utan ansikte mot ansikte.

  Ali, vad hjälper det att klistra in videon med folk som blivit shia?
  Broder Musa jag rekomenderar dig att lyssna till vad dom har att säga om deras förflutna.

 34. Bahlool
  Bahlool 29 december 2010

  Mkt bra svar Ali !!

 35. Ali
  Ali 29 december 2010

  Tack broder 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *