Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Netanyahu – lätt manipulera USA

I en inspelning från 2001, berättar Israels nuvarande statsminister Netanyahu, att han tänker underminera fredsprocessen och att han planerar att skada sin motpart, den palestinska adminstrationen. Vad som är mest häpnadsväckande är dock att han helt öppet erkänner att USA är lättlurade och lättmanipulerade. Han menar att han kan få USA dit han vill.

Här erkänner alltså USAs närmaste allierade att han styr dem, kommer detta att beröra dem? Knappast, kommer det att ändra på deras relation? Nej. När han blir tillfrågad vad han ska göra om man anklagar Israel för att vara aggressorn, så hävdar han att man ska säga det är självförsvar. Påminner i mångt och mycket om anfallet mot Gaza och mot skeppen till Gaza, där man menade att man försvarade sig.

Samtalet på engelska och hebreiska finns här.

Netanyahu: US easily manipulated – Middle East – Al Jazeera English.

Tacka min lillasyster fick jag tag på den här med undertext :

2 kommentarer

  1. Bahlool 20 juli 2010

    Z kort tid före 9/11

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *