Press "Enter" to skip to content

Hussein bin Ali

Imam Hussains födelsedag infaller i dagarna. Denna ledstjärna för martyrerna, denna son till Profeten Muhammed, denne Imam, som offrade sitt liv, sin familjs liv och sina anhängares liv, för att kunna rädda Islam, är inte glömd, här kommer lite uttalanden om denna Imam, denna martyr, denne Hussein bin Ali, hjälten från Kerbala.

Hassan och Hussein är paradisets ungdomars ledare /Profeten Muhammed

Hussein är från mig och Jag är från Hussein, Allah är vän med de som är vänner till Hussein och Han är fiende till de som visar fiendeskap till Hussein. /Profeten Muhammed

Den som vill se en person som lever på jorden och vars värdighet hyllas av dem som lever i himlen, borde titta på mitt barnbarn Hussein. /Profeten Muhammed

Oh min son! Ditt kött är mitt kött och ditt blod är mitt blod; du är en Imam, son till en Imam och broder till en Imam; du är en spirituell ledsagare, son till en spirituell ledsagare och broder till en spirituell ledsagare; du är en apostolisk Imam, son till en apostolisk Imam och broder till en apostolisk Imam; du är fader till nio imamer, och den siste av dem kommer vara al Qaim (den siste, Messias). /Profeten Muhammed

Helvetets straff för Hussains mördare är lika stor som hälften av det straff som drabbar all världens syndare. /Profeten Muhammed

När Profeten Muhammed (s.a.w) informerade Hussains mor Fatima om hennes sons förestående martyrdöd, började hon gråta och frågade: ”Oh min Far! När kommer min son att bli martyr?” ”Han kommer dö martyrdöden i en så kritisk tidpunkt, där vare sig jag, du eller Ali kommer vara i livet.” Detta ledde till att öka hennes sorg och hon frågade än en gång: ”Vem kommer då, oh min far, att minnas Hussains martyrdöd? Vem kommer sörja honom?” Den heliga Profeten svarade: ”Männen och kvinnorna från en viss grupp bland mina anhängare kommer ställa sig på mina Ahlul Bayts sida och de kommer sörja Hussein och de kommer minnas hans martyrdöd varje år, varje århundrade.”

Ibn Saad förmedlar från Ash-Shaabi:

Imam Ali, på väg till Siffin, reste förbi öknen vid Kerbala, där stoppade han och började gråta utan hejd. När han frågades ut om orsaken för hans gråtande, då svarade han att han en dag hade besökt Profeten Muhammed och hade funnit honom gråtandes. När han då frågade Profeten om grunden för hans gråtande, svarade han: ”Oh Ali, Ängeln Gabriel besökte mig nyss och han informerade mig om att min son Hussain kommer dö martyrdöden i Kerbala, vid en plats nära floden Eufrats stränder, detta påverkade mig så mycket att jag inte kunde sluta gråta.

Anas ibn Harith berättar:

En dag steg Profeten upp till talarstolen för att hålla ett tal till åhörarna, medan Imam Hussein och Imam Hassan satt framför honom. När hans tal var över, satte han sin vänstra hand på Imam Hussein och han höjde sitt huvud mot skyn och sade: ”Oh min Herre! Jag är Muhammed Din slav och Din Profet och dessa två är de framstående och gudsfruktiga medlemmarna i min familj, som kommer befästa min sak efter mig. Oh min Herre! Gabriel har talat om för mig att min son Hussein kommer bli dödad. Oh min Herre! Välsigna min sak i gengäld för Husseins martyrdöd, gör honom till ledare för martyrerna, var hans hjälpare och hans beskyddare och välsigna inte hans mördare.

Muhammad Iqbal sade:

Imam Hussein ryckte upp förtrycket för alltid, ända till domedagen. Han vattnade den torra trädgården kallad frihet med forsandet av hans blod och sannerligen han väckte den sovande muslimska nationen. Ifall Imam Hussein hade velat skaffa sig ett världsligt imperium, då skulle han inte ha rest från Medina till Kerbala. Hussain kastade sig in i blod och sand för sanningens skull. Sannerligen, därför blev han fundamentet för den muslimska tron. Det finns ingen gud förutom Allah!

Khawajah Muin al Din Chishti – Indisk sufi sade:

Han gav sitt liv men inte sin hand till Yazid (ge sitt trohetslöfte). Sannerligen Hussain är sjävla fundamentet för La Ilaha Illa Allah (ingen gud förutom Allah)Han gav sitt liv men inte sin hand till Yazid (ge sitt trohetslöfte). Sannerligen Hussain är sjävla fundamentet för La Ilaha Illa Allah (ingen gud förutom Allah).

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *