Press "Enter" to skip to content

Den blinda pojken

En blind pojke satt på trappan till en byggnad med en hatt framför sina fötter. Han hade en skylt framför sig, där det stod: “Jag är blind, var snälla hjälp mig”, i hatten såg man enbart ett fåtal mynt. En man gick förbi, han tog fram några mynt och la dem i hatten. Sedan tog han skylten, vände på den och skrev några ord. Mannen satte tillbaka skylten så att folk såg texten han hade skrivit. Strax fylldes hatten med mynt, allt fler började lägga pengar i hatten. På eftermiddagen kom denne man tillbaka, den blinda pojken kände igen hans fotsteg och frågade: “Var det du som ändrade texten på min skylt i morse? Vad skrev du?”

Mannen svarade:” Jag skrev bara sanningen, jag sa vad du sade, men på ett annat sätt“. Det han hade skrivit var:

Idag är det en underbar dag med underbart väder, och jag kan inte se det.

Vad är skillnaden mellan dessa två personers perspektiv och skrift?

Båda två skyltar talade om för människorna att pojken var blind, men den första skylten sa bara att han var blind, men den andra skylten talade om för människorna att de var lyckligt lottade för att de inte var blinda. Är det då ett under att den andra skylten var mera effektiv?

Sensmoralen med berättelsen:

Var tacksam för vad du har. Var kreativ, var uppfinningsrik. Ändra ditt tänkande och var positiv. Bjud andra till visdom och upplysning. När livet ger dig 100 anledningar att gråta, visa livet att du har 1000 anledningar till att le och skratta.

2 Comments

  1. Elin
    Elin 26 juni 2010

    Så otroligt vackert! “När livet ger dig 100 anledningar att gråta, visa livet att du har 1000 anledningar till att le och skratta.” Det här var precis vad jag behövde läsa just nu. Barak Allahu fik för detta inlägg bror.

  2. Bahlool
    Bahlool 26 juni 2010

    roligt å höra syrran, jag översatte det bara..skulle publicera det oöversatt men många kan tyvärr inte så bra engelska.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *