Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Låt de fredliga kolonisatörerna fortsätta bygga ut

Israel är en stat byggd på en idé om ett judiskt folkhem, en stat som måste ha en judisk befolkning. Enda problemet är att det finns en stor minoritet araber, som bara 60 år sedan var en majoritet. Redan då utvecklade den judiska propagandan effektiva sätt för att få stöd i väst för sin kolonisation och utrensning av icke välkomna element – araberna.

I vilket land skulle man tåla och acceptera en sådan rasism? En rasism där man bygger ut bosättningar på ockuperad mark och kommer undan med det? När sådant här hände i Sydafrika, så blev det bojkott, embargon och utfrysning, men i fallet med det judiska folkets fördrivning av ursprungsbefolkningen i Palestina, där hyllas man som den enda demokratin i Mellanöstern.

Israel får miljardstöd av USA, i form av pengar, teknik och vapen. Miljarderna används för att öka den judiska närvaron i det ockuperade Palestina. Invandrare med judisk härkomst får tiotusentals kronor, de får mark, hus och utbildningar, allt de behöver göra är flytta till Palestina för att öka den judiska överhögheten.

Den israeliska regeringen har fortsatt sitt brott mot internationella lagar, när de tillåtit byggandet av bosättningar på ockuperad mark. Medan de talar om fred, bygger de ut bosättningarna, bosättningar som kommer vara omöjliga att flytta bort i framtiden. Bosättningar som kommer se till att araberna till slut inte kommer äga mycket mera än sina kläder – om ens det.

Att erövra stackars ”vildars” mark hör 1800-talet till, när amerikanerna mördade miljoner indianer och tog över deras mark, när vita tog över hela Afrika. Att vi än idag, i det moderna 2000-talet ser ett sådant beteende och även godkänner, erkänner och godtar det, visar bara på att vår utveckling inte nått så långt som vi intalat oss. Ett folk som fördrev miljoner palestinier, mördat tiotusentals, ska inte belönas med vår respekt eller erkännande. Bojkotta Israel nu och bojkotta dem tills de drar sig tillbaka till 1967 års gränser, innan de startade erövringskriget. Längre ner ser man en film om hur man gör reklam för bosättningar byggda på illegalt ockuperad mark. Undrar ifall de skulle välkomna araber där?

2 kommentarer

  1. Markus 25 juni 2010

    Nej, judarna var i majoritet i de delar som FN sade skulle bli den judiska staten (samt i Jerusalem), och araberna var i majoritet i den föreslagna palestinska staten.

  2. Bahlool 25 juni 2010

    Nope markus, de var i minoritet och skulle få 56 procent av landet..något som föranledde Folke Bernadotte till att protestera…och voila judarna mördade honom för det..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *