Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Gud kallar inte de kvalificerade – Han kvalificerar de kallade

Gud kallar inte de kvalificerade – Han kvalificerar de kallade

Brenda var en ung kvinna, hon bjöds in att klättra i bergen. Även då hon var dödsskraj, så gick hon med sin grupp till ett stort berg, även då hon darrade av fruktan, tog hon på sig sin utrustning, tog tag i repet och började klättra. Hon kom upp till en avsats och kunde vila ut sig på den. Medan hon hängde där, så kom säkerhetsrepet mot hennes ansikte och slog mot ögat och fick hennes kontaktlins att hoppa ut.

Så här var hon, på en avsats, flera hundra meter från marken, och flera hundra meter till bergets topp, så klart hon sökte och sökte, och hoppades att linsen skulle ha hamnat på en avsats, men den var ingenstans. Här var hon, långt från sitt hem, och hon kunde inte se klart, hon blev desperat så hon började be till Gud, att hon skulle få hitta linsen.

När hon nådde toppen, så försökte en vän att hjälpa henne hitta linsen, men kontaktlinsen var ingenstans. Hon satte sig ned och väntade på resten av gruppen att komma upp. Hon såg ut mot berg efter berg, och tänkte på bibelns ord:
”Herrens ögon går till och genom hela världen.”

Hon tänkte, Gud, du kan se alla berg, du känner till varje sten och varje löv och Du vet exakt vart min lins befinner sig. Jag ber Dig, hjälp mig. Till slut, gick gruppen ner mot botten igen. På botten såg de en annan grupp av klättrare som skulle just klättra uppför berget. En av dem skrek: Hey, har någon av er tappat en lins? Det hade varit ett mirakel i sig, men vet ni varför han såg den? Det var en myra, som gick långsamt över en sten, bärandes på linsen. Brendas far är en kartonist, och han gjorde bilden i inlägget. Texten lyder: Gud, Jag vet inte varför Du vill jag ska bära denna sak, jag kan inte äta den och den är otroligt tung, men ifall det här är vad Du vill jag ska göra, så göra jag det för Dig.”

Sensmoral:
Ibland får vi bära tyngder och problem, och vi kan fråga Gud, varför Han vill vi ska bära dessa stora tyngder, men vill Du jag ska bära dem, så gör jag det..

Gud kallar inte de kvalificerade. Han kvalificerar de kallade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.