Press "Enter" to skip to content

Afrika och Shiaislam

För många århundraden sedan flydde många shiiter, mestadels ismailiter, till norra Afrika, där de skapade flera riken, det mest kända var det Fatimidiska riket, ett rike som störtades blodigt av Salahaldin al Ayyubi, mera känd som korstågsförarnas betvingare.

Efter Sallah al dins utrotning av shiaislam, i både Syrien och Afrika, så återhämtade sig inte shiaislam förrän under de senaste 100 åren. Under tiden hade en ny sekt spridit sitt gift bland muslimerna, sekten mera känd som wahabismen, förordade en hårdare syn på islam, med hjälp av oljepengar har denna sekt spridit sig överallt i den muslimska världen och denna sekts hat mot Profetens familj och deras anhängare – shiiterna, ledde till att miljoner shiiter mördades, än idag ser vi självmordsattacker begångna av dessa personer. Shiiterna å sin sida har överlag struntat i denna sekt och föredragit att kämpa mot denna sekts herrar, sionisterna i Israel och de kristna fanatikerna i USA. Medan Iran och Hizbollah stått emot och besegrat sina fiender på slagfältet, har wahabiterna ökat sina försök att störta islam in i gamla tiders sekteristiska krig.

När folk började jämföra wahabismen och shiaislam, har de börjat inse vad som är sann islam, inga bomber och kulor kunde stoppa dem som sökte sanningen och det har lett till att miljoner bytt religiös övertygelse från wahabiternas skola till Ahlul Bayts skola, här kommer lite filmer som ska visa hur stark den shiitiska frammarschen har varit, något som skrämt wahabiterna till att öka sina försök att bekämpa oss:

Här intygar en sunniledare att tiotusentals blivit shiiter i Marocko

Här ett möte med shiiter i Egypten

Libyens diktator Muammar al Ghaddaffi erkänner att shiaislam har rätten till norra Afrika, att det är shiiterna som försvarat Ahlul Bayt och islam. Hans ord om shiiterna kommer efter mitten av filmen.

En storm är i på väg in mot världen, det är denna storm som fått USA att införa sanktioner mot Iran och mot shiitiska Hizbollah, det är denna storm som fått “muslimska” stater som Saudiarabien att förena sig med Israel, en storm som i Ahlul Bayts namn kämpar emot det förtryck som tagit över muslimernas tankar och värderingar sedan vissa element tog makten på 600-talet. När jag ser vilket hat och vilken frustration vissa personer har inom sig, så kan jag inte bli något annat än ännu stoltare över shiaislam.

Här lite uttalanden från sunnitiska företrädare, som uppmanar sina anhängare att gå till barer, dricka alkohol, men att inte tala med en shiamuslim. Så bisarr är den verklighetsuppfattning dessa människor besitter.

5 Comments

 1. Imam Mahdi
  Imam Mahdi 13 juni 2010

  Ghaddaffi är en marxist, en hycklare och tyrann, han är rädd för shiaislam, han lierar sig av rädsla, resten av nordafrikas leadare är faktisk rädda för shiismen, skulle shiismen ta över libyen så skulle han förlora makten, jag tror du tycker att han är okej men man skall akta sig för vissa sunnitiska “moderata” ledare, det finns ingen moderat islam, man kan inte följa en sak och strunta i annan, jag är djupt misstänksam mot honom, vet faktisk inte varför man jag får en konstig känsla när jag ser honom.
  När jag så obama första gången så hade jag en känla att allt inte var okej, en underlig konstig känsla som jag fick, men när talade så ignorerade jag min känsla, men som vi har sett så är obama inte den att påstod att vara, så min misstro mot khaddaffi är total, ibland när man hör goda nyheter skall man vara på sin vakt för det kan vara vilseledande.Wow det blev långt.salaam.

 2. Bahlool
  Bahlool 13 juni 2010

  Faktsitk inte, jag avskyr honom och tycker han är äcklig, han var delaktig i mordet på Musa al Sadr och är inget att ha i mina ögon, men hans ord belyser vad som är sant och vad som inte är sant…

 3. Imam Mahdi
  Imam Mahdi 13 juni 2010

  Visst, du har rätt.

 4. bozid
  bozid 13 juni 2010

  Nord Afrika är sunnitiska länder ..jag själv kommer från Algeriet/Syrien aldrig har jag hört om att det skulle finnas shiter i norra afrika och Syrien (förutom irakier i Syrien) som du påstår ..du ljuger en massa och vill visa för dina shitiska vänner i bloggen att shit ismen inte bara existerar i Den ruttna landet Iraq ..
  ..jag har tom kompisar från Iraq som är sunniter som har som inte får åka tillbaka till irak pga att det finns shiter som härjar och mördar sunniter i Bagdad gator..måga sunni irakier skäms att kalla sig för iraqier nu längre

  Vi Sunniter kommer aldrig aldrig stå bredvid shiter
  vi har vår egna moske och föreningar vi har inget med er att göra,du skriver bara för att du vet att majoritetn i världen är Sunniter därför är du irreterad och svartsjuka att vi är fler fler än er det var någo shit som kallade oss den största sekten i världen tror att det var du hahha

 5. Bahlool
  Bahlool 13 juni 2010

  Bozid svär vid Allah att jag ljuger? Irak ruttna landet? lol…
  Så fler betyder du har mera rätt? De flesta som mördades och mördas i Irak är shiiter..men sånt övergår ditt förnuft 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *