Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Love & Marriage

Kärlek och giftermål

En student frågade en lärare, vad är kärlek?

Läraren svarade, för att kunna besvara din fråga, gå till vetefältet och hitta det största vetet och kom tillbaka
Men regeln är, du kan enbart gå igenom dem en gång och du kan inte gå tillbaka och välja.
Studenten gick till fältet, gick igenom första raden, han såg en stor vete, men han undrade, kanske det kommer något större senare, sedan såg han en ännu större en, men han tänkte, kanske det fanns en till, som var ännu större, som väntade på honom längre fram, senare när han hade gått igenom mera än hälften av fältet, så insåg han att vetet som han hittade inte var lika stora som dem han hade sett tidigare, han insåg han hade missat den största och han ångrade sig.

Så han gick tillbaka till läraren med tomma händer, läraren sa åt honom, det här är kärlek, du fortsätter leta efter något bättre, men sen på slutet inser du, att du hade redan gått miste om den där personen.

Då frågade studenten, vad är giftermål då?
Läraren sa, för att jag ska besvara din fråga, gå till majsfältet och välj den största majskolven och kom hit igen, men regeln är att du enbart kan gå igenom fältet en gång och kan inte vända tillbaka och välja.
Studenten gick till majsfältet, denna gång var han försiktig och undvek att göra om samma misstag som tidigare, när han hade kommit halvvägs i fältet, valde han en mellanstor majskolv, något han kände han kunde vara nöjd med och tog den och gick tillbaka till läraren. Läraren sa, denna gång har du kommit med en majskolv, du såg en som var lagom bra och du har tron att den är den bäst lämpade som du kan få, det är vad giftermål är.

5 kommentarer

 1. .. 10 juni 2010

  love and marriage is two totaly different things, love is Bullshit and marriage is a duty. största förbannelsen som slängdes ner på oss muslimer är plikten att gifta sig..men hamdulliah anyway:(

 2. Bahlool 10 juni 2010

  hahah du är så bitter 😛

 3. .. 10 juni 2010

  nja int bitter snarare realist..men ärligt det e ju bullshit

 4. Bahlool 10 juni 2010

  nja, jag har ofta skrivit om kärlek för Ahlul Bayt 😉 det är ju knappast bs..

 5. ..pissed of ALL people 10 juni 2010

  Oh allah sjklart inte ahlu albayts love(L), deras kärlek kan inte jämföras med den vanliga förfärliga kärlek vi ”vanliga”människor har. Ahlu albayt är ett unikt fall ..u know i didnt mean ahlu albayt jag menar oss felbara människor..DET FINNS EJ KÄRLEK I VÄRLDEN, VARE SIG MÄNNISKOR GENTEMOT VARANDRA ELLER FÖR VÅRA EGNA ”SYSKON”. kill here , kill there and kill everywhere som du säger…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *