Press "Enter" to skip to content

Allah har händer?

Ett av de mest bisarra fenomenen som wahabiterna står för är att Allah har en kropp, händer, fötter och fingrar. Här kommer en film med en wahabit som lär upp stackare till att tro på det här, man förminskar Allah och försöker likna honom med de kristnas version, som menar att vi är skapade till Allahs avbild.

Inom sunniislam så tror man inte på det här men Ibn Tammiyya införde de här teserna på medeltiden och sedan dess har de spridits bland okunniga. Allah har fingrar? Händer? Den Allsmäktige blir förminskad och det går emot vad vi förstått av Profeten om Allahs väsen.

På slutet ser man en sunni som förklarar den sanna sunnitiska synen på Allah och Hans “kropp”

2 Comments

 1. Tasnim
  Tasnim 07 juni 2010

  Kan ju som vanligt inte se videon, men ett intressant ämne, dock.
  Hade ingen aning om förut att det var san skillnad, faktiskt.

 2. Bahlool
  Bahlool 07 juni 2010

  Jo när jag var diskussboss på en shia kanal så var just det här med Allahs kropp ett viktigt diskussionsämne. Det var en av de sakerna som togs upp för att diskutera ämnet med wahabiterna (som ägde de flesta “muslimska” kanalerna) på den tiden.
  Roliga är att alla läger förlklarar varandra för att vara otrogna när det gäller sådana här saker..och det tyder på att vi inte lärt oss så värst mkt av vår historia…när Hulagoo skulle förstöra Baghdad satt lärda i staden och diskuterade futtiga ämnen om vissa maträtters halal och haram..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *