Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Rachel Corrie och andra offer

I några dagar har Israels propagandamaskin fört ut sitt budskap att alla bär skulden för konflikten och anfallet mot skeppen som var på väg mot Gaza, förutom Israel. Offren utmålades till angriparna, till orsaken till problemet. Nu har obduktionsrapporterna kommit och de visar tydligt att de 9 mördade fredsaktivisterna, däribland en 19 och en 60 åring, hade skjutits från nära håll i huvudet och i ryggen. Jag vet inte, om jag skjuts i ryggen, är jag då på väg mot angriparna eller jag flyr undan dem? Självförsvar är när man blir angripen, inte när man själv angriper en båt och sedan börjar skjuta flyende människor. Man är knappast i behov av självförsvar, när man skjuter folk i ryggen.

19åringen som mördades på ett avstånd av 45 cm

Fem av offren sköts allihopa i ryggen eller i bakhuvudet, även det är ett bevis för den mentalitet som Israel har.  Något som man försökt tysta ner är det faktum att människor sköts redan ner från helikoptern, det enligt en reporter på Al Jazeera, som var med på båten. När de första aktivisterna hade mördats satte folk upp vita flaggor, men det struntade israelerna i, en judisk aktivist bad soldaterna att rädda de sårade, men det vägrade dem och en av de sårade förblödde och dog på däck.

Nu är båten med namnet Rachel Corrie på väg mot Gaza och förföljs av israelerna.

Rachel Corrie

Många år sedan mördades en ung tjej vid namn Rachel Corrie, hon försökte stoppa israeliska bulldosers från att demolera palestiniers hus. Incidenten hade kunnat tystas ner, om det inte varit för att Rachel Corrie inte var muslim, inte arab, inte turk, utan amerikanska. I åratal har hennes föräldrar försökt få svar, i åratal har de försökt få rättvisa skipad.

Här mördas Rachel Corrie (starka bilder)

Rachel bar kläder som klart och tydligt visade att hon var en fredlig aktivist. Hon kördes på och man backade även på henne. Israel tystade ner det hela, som vanligt. Israel använder samma metoder nu när de försöker ge offren i den turkiska båten skulden för att ha blivit mördade, så som de gjorde med Rachel Corrie, hon blev bara 23 år gammal. Nu är en båt tillägnad henne på väg till Gaza, med fler förnödenheter. Fler västerländska offer för Israels brott går att finna på Al Jazeeras hemsida.

Rachel Corrie blev 23 år gammal

Här kan man se Rachel Corrie när hon var liten flicka och där ser man vad hon bryr sig om och hur intresserad hon var av de fattigas och förtrycktas situation.

Många aktivister skjutna i huvud och rygg – DN.se.

SvD

5 kommentarer

 1. johan 05 juni 2010

  Visst är det svårt att se det som nödvärn när det är man själv som bordar ett annat skepp. Men har du sätt den här videon: http://www.youtube.com/watch?v=0LulDJh4fWI
  Den visar hur turkarna slår ner Israeliska soldater när dom bordar. De använder knivar, järn-rör och andra tillhyggen. Den visar även hur de kastar ner en Israelisk soldat flera meter.

 2. Bahlool 05 juni 2010

  japp de visar det..men ingen tvingade dem att anfalla en båt ute på öppna internationella vatten 😉
  Sen sköt de uppifrån helikoptern..

 3. johan 05 juni 2010

  Visst ska man stå emot orättvisor och sådana som trycker ner andra. Men är det verkligen värt att använda våld mot beväpnade soldater och riskera att dö för att vända världen mot Israel. Jag menar det verkar bara ha varit detta fartyg som bråkade resten samarbetade. Dessutom så dog dom förgäves. Deras död kommer inte göra någon skillnad.

 4. Bahlool 05 juni 2010

  Fler har börjat öppna upp sina ögon..så förgäves? Knappast..men det här visar vilken mentalitet Israel besitter

 5. johan 05 juni 2010

  Jag tror inte fler har ”öppnat sina ögon” nu än vad dom skulle gjort om ingen dog och Israel bara bordade båtarna utan några dödsfall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *