Press "Enter" to skip to content

Varför vägrar fartygsbesättningarna att samarbeta med Israel?

Ännu ett fartyg på väg mot Gaza, ännu ett fartyg som vill hjälpa de förtryckta i det ockuperade Palestina. Ännu ett fartyg som Israel uppmanat att överlämna sina förnödenheter. Frågan man måste ställa sig är varför vägrar alla dessa fartyg att överlämna sin last? Kan det vara för att Israel inte släpper igenom allting? Kan det vara att Israel stoppar sådana saker som cement till byggnader och järn till armeringen ? Kan det vara för att Israel inte tillåter kryddor, skrivdon och leksaker?

Israel lever inte i skräck för bollarna eller för kryddorna, men vill straffa Gazas befolkning för att de valde att rösta på ett parti som Israel ogillar. Vi som svenskar får inte rösta på vem vi vill, annars kommer stora nationer att slå oss på fingrarna. Är det sann demokrati? Ska vi då straffas för att vi följer vår inre röst? Knappast, varför får inte palestinierna samma rätt? Det ögonblicket fartygen överlämnar förnödenheterna, så kommer de aldrig fram till palestinierna, så det enda rätta som man kan göra, görs också, att framhärda i sina försök att undsätta de belägrade kvinnorna och barnen.

Irak upplevde ett liknande embargo, det kostade miljoner irakier livet. Allting stoppades vid gränserna och man straffade irakierna för att de hade en president som kommit till makten med hjälp av väst, genant. Varför är det ingen som uppmanar till bojkott och embargo mot Israel? Är man så rädd för att bli kallad antisemit?

USA vill undvika ny fartygstragedi – DN.se.

8 Comments

 1. Niklas
  Niklas 05 juni 2010

  Jadu… Varför behöver fartygsbesättningarna samarbeta med Israel överhuvudtaget? De passerar inte genom Israels vatten och de ska ju inte till Israel… Vad har Sverige att göra med skepp som seglar till Norge? Inget.

  Undrar om Israel helt glömt vad som hände på Exodus 1947?

 2. Bahlool
  Bahlool 05 juni 2010

  nämnde Exodus till en kille nån dag sen han blev plötsligt tyst..

 3. sana
  sana 05 juni 2010

  Fattar inte riktigt det här med att anklagas för att vara anti semit när man vill hjälpa araber, de är ju också semiter.

 4. Bahlool
  Bahlool 05 juni 2010

  men sana då, judarna har ju ensamrätt på ordet 😛

 5. danne
  danne 05 juni 2010

  tja det lustigaste är kanske att de flesta judar faktiskt inte är semiter…

  bara läsa på lite om judarna 🙂

 6. sana
  sana 05 juni 2010

  ja eller hur, det kan man nästan säga.

 7. sana
  sana 05 juni 2010

  ja men de har semit blod i sig ändå.

 8. Noor
  Noor 05 juni 2010

  Ja kan inte alla se att det är synd om israel, när de inte får angripa skepp hur de vill på vatten som inte är deras 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *