Press "Enter" to skip to content

Mattias Gardells ögonvittnesskildring

Det är hemskt att se hur den enda demokrtin i Mellanöstern, beter sig mot fredliga civila. Om en stat som Israel kan begå sådana här illdåd mot civila ickepalestinier, är det då så konstigt att landet inte respekterar palestinierna? Tusentals palestinska barn har mördats, för att de var på fel plats, vid fel tidpunkt eller för att de var araber.

Än en gång kommer frågan upp, vad skulle Sverige göra om det varit en annan stat som begått de här illdåden? Skulle Sverige fortfarande “föra” en dialog? Israels brott är många och blir bara fler och fler. Israel påminner om mobbaren på skolan, som fortsätter hålla på, medan lärarna tittar åt andra hållet. När ska lärarna och de vuxna säga till barnet Israel att det får sluta upp, att det inte kommer att tolereras längre att man skadar oskyldiga.

När palestinierna röstade i demokratiska val på Hamas, straffades de för att de valde fel parti. Är det här det vi kallar demokrati? Skulle vi acceptera och respektera oss själva och vårt land, om våra partier bestäms av andra stater? Mattias Gardell beskriver en mardröm som drabbat folk som inte är ockuperade, inte befinner sig i Israel, inte befinner sig i det ockuperade Palestina, ändå fick de smaka på Israels politik. Så länge som Israel fortsätter hålla på som de gör, utan att någon säger ifrån, så länge kommer det spillas blod och så länge kommer människor att lida och så länge kommer vi att fortsätta se människor som offrar sina liv för att hjälpa sina medmänniskor i Gaza.

Ett embargo mot Israel, drastiskt försämrade relationer med Israel, och då kommer Israel med all säkerhet att ändra sin politik. Nu belönas man för sina brott.

Gardell: Israel begick överlagt mord – DN.se.

One Comment

  1. Joel
    Joel 04 juni 2010

    Israels förehavanden och brott kan endast ske med den uppbackning de får ifrån USA. Läste nyss att Israels årliga ekonomiska stöd ifrån USA är näsan 40 miljarder kr.

    Som tur är har EU en helt annan hållning till Israel än USA och som det ser ut nu är imperiet USA på fallning och EU är på väg att ta över, och Israels förbindelser kommer knappast förbättras på så sätt. Fan varenda gång en artikel, politiker eller individ ifrån ett EU land sagt ett endaste negativt ord om Israel så börjar de skrika om “blood libel” och massa konspirationsteorier. Mäkta underhållande men det är ju såhär folk blir av Religion.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *