Press "Enter" to skip to content

Israels PR-offensiv

I dagarna strömmar Israels försvarare till dess undsättning, med glåpord, propaganda och rena rama lögner, försöker de skydda det som inte går att skydda. Israel å sin sida försöker att lura journalister att Ship to Gaza inte behövs, att båtarna kommer med förnödenheter som redan förs in i landet – av Israel. Vad de inte talar om är att det är ingenting i jämförelse med vad Gazaborna behöver. De talar inte heller om att de fått kritik av både FN och människorättsgrupper, för att de fängslat 1.7 miljoner palestinier i ett getto på 40 km.

Här kommer ett litet kort reportage från Al Jazeera om just det här.

Uppenbart är att propagandakriget som förs av Israel och dess vänner börjat organiseras bättre. Tittar man på dn.se, så ser man att 6 bloggar länkat till artikeln och alla är de islamofobiska eller starkt kritiska mot islam och muslimerna. De känner blodvittring och vill bekämpa båtarna till Gaza, genom att svartmåla de turkar som förlorade sina liv för att de vägrade bli bordade av terrorister.

2 Comments

 1. Varg i Veum
  Varg i Veum 04 juni 2010

  Blockaden torde väl vara ganska enkel att bli av med, genom att sluta beskjuta israeliska städer och skicka in självmordsbombare?
  Men jag håller med om att blockaden är för restriktiv, jag har svårt att se hur de kan döda israeler med vegetabilier….

 2. Bahlool
  Bahlool 04 juni 2010

  Varg du borde veta att palestinierna är de som ockuperas? Du borde även veta att palestinierna inte skjuter några missiler sen mkt länge, ändå kvarstår embargot. Du borde även fråga dig, vad skulle du göra om någon kom och ockuperade Sverige och sedan installerade ett hemskt embargo mot dig? Skulle du stillastående se på när dina barn dör? Knappast..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *