Press "Enter" to skip to content

All förnekelse borde bestraffas

Några århundraden gick den katolska kyrkan ut och fördömde alla som förnekade att Jorden var centrum i universum, Galileo Galilei var en av dem vars böcker stoppades och som fick sitta i husarrest, för att han förnekade kyrkans syn i frågor. Att förneka olika trosuppfattningar har alltid varit farligt för de lite mer unika och udda tänkarna i världen. Vi har lyckligtvis kommit långt i vår humanistiska uppfattning, idag straffar vi inte tänkare, vi straffar inte förnekare.

Du kan tro på Gud eller inte, du kan tro att jorden är platt eller inte, du kan tro att det finns utomjordingar eller inte, allt det här straffas inte. En enda sak straffas dock och det är att Judeutrotningen inte skett. Om du är av uppfattningen att judarna inte gasades under andra världskriget eller om du ens forskar i ämnet, så kan du riskera fängelsestraff och höga böter. En sådan förnekelse är straffbart i länder som Tyskland, Österrike och Frankrike, där lagen är rätt hård när det gäller just judeutrotningen.

Du kan alltså ifrågasätta att miljoner rawandier mördats, att miljoner muslimer mördats av väst, att miljoner armenier mördats av turkar, men fy fan om du vågar säga att miljoner judar gastas ihjäl. Frågan är varför? Det finns grupperingar i dessa länder som menar att muslimer, invandrare eller mörka är mindre värda eller inte ens människor, det kommer de undan med, men det ögonblicket de förnekar Judeutrotningen, det är då det blir straffbart.

I Sverige är vi väl på väg mot samma håll, det finns individer i samhället som svartmålas och sätts i ett skamvrå, ifall de ifrågasätter Judeutrotningen, något som ju “alla” vet har skett och i den omfattning som vi fått höra i skolan. Man kallas för antisemit och får se sig jagad av alla handa slags hatfyllda människor..

När någon säger åt mig att inte göra si eller så, när någon inte låter mig forska i något, då blir jag extra envis och extra nyfiken. Varför får jag inte forska i ifall det var 6 miljoner eller 1 miljon judar som mördades? Varför får jag inte förneka? Varför får jag inte tro på något annat? Vi beklagar att vissa människor som förnekar Gud, jagas eller straffas, men att människor som förnekar Judeutrotningen (varför stavas det med stort J) ska straffas finner vi rätt naturligt, vi hatar ju alla antisemiterna..

Förintelsförnekande biskop inför rätta – DN.se.

10 Comments

 1. karate
  karate 15 april 2010

  Du kommer knappast få en dödsdom över dig om du förnekar utrotningen.
  Det är en större sak att förneka utrotningen än gud då det faktiskt handlar om riktigt lidande och inte tomtenissar.

  Vilka källor använder du Bahlool som får dig att bli nyfiken på om siffran stämmer gällande utrotningen? I fallet judeutrotningen finns inte särskilt stort utrymme för revidering då nazisterna själva förde register, samt vittnen, foton, film, textdokument mm. Kom med nya fakta i så fall, annars framstår du som lika dum som om du skulle hävda att jorden är platt.

  Var ifrågasätter man folkmordet i Rwanda eller att muslimer dör i kriget (om det är vad du syftar på)?

 2. Bahlool
  Bahlool 15 april 2010

  Karate med tanke på att det finns folk som ifrågasätter, så behöbver du bara vända dig till deras källor och bevis…Att du menar att något är riktigt lidande och något annat är tomtenissar är upp till dig, miljoner tror på Gud, så du tar dig rätten att hävda något om en Gud som m iljarder människor tror på? Vem är det som är dum här 😉
  Jag kan ju fråga dig hur många irakier som dött pga USA och väst? Hur ofta har du hört talas om dagar som minns utrotningen av dessa miljoner muslimer? Varför har vi en dag som är till minne av förintelsen? Varför läser man i skolan om judarnas utrotninge men inte om deras utrotning av andra folk? Varför läser du inte i skolan om massmordet på miljoner muslimer? Suck…

 3. karate
  karate 15 april 2010

  Läs på om utrotningen om du vill vet a varför den är exceptionell i sitt slag.

  Jag antar att du har exempel på dessa bevis eftersom du verkar tvivla?

  Så jag ska ha i åtanke att Tor och Oden också lider varje dag jag inte hedrar deras namn? Ge dig! I bästa fall har vi 50/50 angående guds vara/icke vara.
  Att dessa judar dött under hemska förhållanden (precis som många muslimer, homosexuella, kommunister) är något som är 100% säkert tack vare den överhängande mängd bevis som finns. Att jag inte tror på en av många ökengudar gör ju varken till eller från.

 4. Weird
  Weird 15 april 2010

  Hur kommer det sig att Israel inte erkänner folkmordet på de kristna armenierna som inleddes 1915? Att inte ge sitt erkännande är att förneka. Det går bra för Israel att kräva att alla ska erkänna förintelsen, men att själva erkänna ett folkmord som ett annat folk har utsatts för – det vill man inte.

 5. Almansoury
  Almansoury 15 april 2010

  Regler finns för att begränsa oss och det är därför jag bruka bryta de men inom respekt för andras åsikter. Tyvärr så kan man aldrig få alla nöjda, man ska inte göra något alls om man ska lyckas med det.
  Min vän vi kan aldrig be andra att uppmärksamma saker som händer oss om vi inte själva gör det. Judeutrotning är väldigt uppmärksamt och att det är en känslig ämne att diskutera beror på de har jobbat för att uppmärksamma andra om det, sen om faktan stämmer eller ej, det är en annan fråga.

  Tyvärr så kollar vi allt för mycket bakåt, visst är det så att allt som har hänt tidigare har med hur dagen ser ut idag men vi måste börja tänka att idag är historia imorgon och kan också spela roll hur den dagen ser ut. Vi behöver jobba för att få en bättre imorgon.

  Jag förstår att du är frustrerad över hur olika grupp människor särbehandlas på grund av deras bakgrund, religion eller utseende. Tyvärr så är det så i alla samhälle. Det är alltid någon folkgrupp som råkar illa till, det finns även i våra länder.

 6. Bahlool
  Bahlool 15 april 2010

  haha karate, den är inte exceptionell ett dugg..istället för att säga läs på kan du gärna ge mig belägg för varför just judeutrotningen är så exceptionell?
  Du straffas inte för att du inte tror på “ökengudarna” det är väl ändå skillnaden? Här straffas du för att du inte tror på judeutrotningen såsom den beskrivs i väst. Vart straffas du för att du ifrågasätter massmordet på muslimer?

 7. Bahlool
  Bahlool 15 april 2010

  Al Mansoury : Det är just det, att alla grupper och religioner och sekter har lidit i någon mån någon gång, så varför särbehandla en viss grupps lidanden?

 8. Almansoury
  Almansoury 15 april 2010

  karate det är helt fantastik obegripligt att du vill vara med och diskutera en sådant ämne när du inte kan respektera andras åsikt, tro och använde ord som “öken gudar”
  Det är obegripligt att du kan göra skillnad på folkmord på judar och andra folkmord genom att säga judeutrotningen är “exceptionell i sitt slag”.

 9. Noor
  Noor 16 april 2010

  Karate, att du inte tror på Gud, det gör inget. Gud tror inte på dig heller 🙂

 10. cecilia
  cecilia 16 april 2010

  vilken intressant diskussion 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *