Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hjälp de föräldralösa

Najaf Campaign – Providing Nourishment, Rebuilding Lives.

Nu när alla är så givmilda när det gäller Haiti, så finns det här några som knappt märks av. Både den heliga Profeten Muhammed (s.a.w) och Imam Ali (a.s) skrev i sina testamenten att man ska ta hand om de föräldralösa. Tänk på de här nästa gång ni planerar att köpa något dyrt, något onödigt, något som är lika dyrt som ett barns liv. Tänk på de föräldralösa, tänk på de behövande, tänk på de svaga.

Jag tar alltid emot alla slags bidrag till Irak. Är ni intresserade, så hör bara av er med en kommentar eller kontakta mig på min email.

6 kommentarer

 1. Rafel 30 januari 2010

  Människoliv som människoliv. Oavsett om man skänker till Haiti eller Irak, så hoppas jag att de får den hjälp de behöver! Finns ingen man måste prioritera. Föräldralösa finns i Haiti såväl som i Irak.

 2. Bahlool 30 januari 2010

  Finns ja, men du får fråga dig vem av dessa två grupper är det som får mest stöd och mest support och mest hjälp och mest tevereklam och mest hjälpsändningar? Jag föredrar att upplysa om dem som är glömda, dem som ingen tänker på, dem som inte har någon som tänker på dem eller hjälper dem.

 3. mmmmmmmm 30 januari 2010

  hahahahaha nejjjj ja är ju svensk medborgare:D nä trodde nt du va en tjuvis:P omg du är så kär i listor

 4. Bahlool 30 januari 2010

  fler listor MMMM!!!!!!!!

 5. Rafel 31 januari 2010

  Jag ser vart du kommer ifrån, men samtidigt – tar du hänsyn till hur många det är som är akutdrabbade i Haiti och jämför det med de akutdrabbade i Irak? Det kanske är av vikt att fortsätta skänka till de även om det redan är många som skänker pengar. 3 miljoner är skadade/hemlösa i Haiti, samtidigt som man fruktar för ännu fler jordskalv. Så jag ser egentligen inte varför Irak borde prioriteras och Haiti försummas ett tag (nu utgår jag från dina tidigare uttalanden). Men jag ser absolut din poäng i att du vill belysa de människor som vi glömmer. Det tycker jag är bra av dig. Utan tvekan. Men som jag tidigare skrev – människoliv som människoliv.

 6. Bahlool 31 januari 2010

  Lol Rafel, märks att du glömt ditt hemland…Jag kan tala om för dig att jag känner tre familjer som är i akut behov av pengar och det är famijler som jag känner personligen..vi talar om människor som inte har någon fader som tar hand om dem och som enbart lever på hjälp från grannar och vänner. Fattigdomen är så stor att folk samlar bland soporna. Vi har områden som inte har el, vatten eller ens mediciner. Tre tusen barn dör om året pga avgaser och av hårda sandvindar.
  http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2009/07/200972052636416787.html
  du behöver bara leta efter poverty in iraq, så ser du no :=)
  DU glömmer det logiska resonemanget..vi har stater som hjälper Haiti, miljarder pumpas in, bara svenska folket skänker 105 miljoner..så tycker du verkligen det är så logiskt att hävda att de är i akut hjälp behov? Problemet med Haiti är att man inte hjälper dem effektivt, men hjälp, pengar och mat är där för dem. Jag ser hungriga barn i Irak som akuta, men vad vet jag 😉
  Folk är så fattiga att vissa familjer fått sälja sina döttrar till sexhandlen, för att få mat på bordet..
  http://ipsnews.net/news.asp?idnews=42140
  Har du mera info om fattigdomen i Irak.

  A very large number of Iraqi refugees live on charity from Syrians.

  ”My Syrian landlord was generous enough to keep the same flat rent,” Ikhlas Fadhil, a 35-year-old Iraqi woman with two little girls told IPS. ”My husband and son were killed by American marines on the highway near Fallujah, and I had to bring my six-year-old daughter for treatment here. I thought things would be better in a year or less, so I sold all my jewellery for 5,000 dollars. I spent all of it in a year, and now I am living on charity.”

  Sen gäller det här inte bara Irak. Tittar du på vad människorättsgrupper säger, så har du tex i Jemen över 200 000 flyktingar, som ingen gör galor för, ingen kändis sjunger för, inga stater lovar hjälp till. De drevs bort av statens trupper och lever i sådan fattigdom, att de svälter och dör av sjukdomar..
  http://english.aljazeera.net/focus/2009/10/2009108174817965788.html

  Within the region, Yemen is at the bottom of most human development indicators. One in 10 children dies before his or her fifth birthday. Health coverage is low for the largely rural population, and the rugged terrain makes it difficult to reach the most vulnerable. Although more children are going to school than ever before, many girls still receive no education and two-thirds of the nation’s women are illiterate. Uneducated and poor, many children must also work. At least 10 per cent of the workforce is made up of children.
  http://www.unicef.org/specialreport/yemen/

  Problemet med dig är som med alla andra som tittar för mycket på vanlig media och teve, ni följer strömmen och säger någon det är sämst i Haiti, så går ni alla och gör precis samma sak. Som sagt det här har med analys och strategi att göra, Haitii har miljarder som kommer in varför ska jag då skicka de få hundra kronor jag har dit om jagkan skicka dem till någon som inte får någon hjälp som inte får något stöd som inte får någon reklam i teve? och ja, människoliv som människoliv, men jag tror de miljarder som skickas och ska skickas till Haiti räcker åt dessa människoliv..finns andra människoliv som är glömda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *